Antena 3 CNN Actualitate Revista presei. ONU condamnă scufundarea navei sud-coreene. Lider palestinian: Ierusalim este "o bombă cu ceas ". Fidel Castro apare în public

Revista presei. ONU condamnă scufundarea navei sud-coreene. Lider palestinian: Ierusalim este "o bombă cu ceas ". Fidel Castro apare în public

Revista presei. ONU condamnă scufundarea navei sud-coreene. Lider palestinian: Ierusalim este "o bombă cu ceas ". Fidel Castro apare în public
12 Iul 2010   •   04:23

 

Lider palestinian: Ierusalim este "o bombă cu ceas "

 Un oficial Palestinian de top a declarat că tensiunile crescând cu Israel privind coloniile din Ierusalim sunt "o bombă cu ceas " care erodează încrederea între cele două părţi.

Ahmed Qurei, fost premier şi negociator, s-a alăturat lui Tsipi Livni, fost ministru israelian de externe şi acum lider al opoziţiei în parlament, în apecierea că ambele părţi trebuie să depună mai multe eforturi pentru a ajunge la soluţia cu două state, transmite Reuters.

"Situaţia din Ierusalim este o bombă cu ceas, dacă se continuă la fel," declara Qurei, referindu-se la extinderea coloniilor evreieşti din Ierusalimul de Est şi demolarea caselor palestiniene pentru a face loc mai multor construcţii.

"Are impact asupra poporului Palestinian şi? asupra încrederii ambelor părţi," preciza acesta.

Ierusalim este subiect central în conflictul israeliano-palestinian. Israel a anexat Ierusalimul de Est ca parte a capitalei sale, fapt nerecunoscut internaţional, iar palestinienii doresc regiunea drept capitală a unui viitor stat în Cisiordania şi Gaza.

 

 Fidel Castro apare în public în premieră, după patru ani

 Liderul revoluţiei cubaneze Fidel Castro a avut prima apariţie publică în patru ani în cadrul unei vizite la un centru ştiinţific din Havana, scrie siteul cubanez CubaDebate.

Fotografii postate pe website arată pe fostul preşedinte cubanez, acum în vârstă de 83 de ani, vorbind cu oamenii care se adunaseră în jurul său în timpul vizitei la Centrul Naţional Ştiinţific, scrie MSNBC News.

 Castro, care purta o jachetă sport, părea în fotografii a fi într-o formă bună.

 În 2006, Castro a suferit o intervenţie chirurgicală şi a cedat ulterior puterea fratelui său mai tânăr, Raul,care a devenit official preşedinte în februarie 2008.

 

 ONU condamnă scufundarea navei sud-coreene

  

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat scufundarea corvetei sud-coreene Cheonan şi a subliniat necesitatea prevenirii unor atacuri similare în regiune.

 Vasul militar sud-coreean de 1200 de tone s-a scufundat în preajama frontierei disupată cu Coreea de Nord, în Marea Galbenă,pe 26 martie, ducând la moartea a 46 de marinari.

Coreea de Sud susţine că are dovezi că Phenian a tras o torpilă de pe un submarin, arată RIA Novosti.

"Consiliul de Securitate condamnă atacul ce a condus la scufundarea Cheonan," se arată într-un comunicat.

Phenian pretinde că incidentul a fost orchestrat de SUA pentru a amplifica ameninţarea Coreii de Nord înainte de alegerile pentru Congres, în noiembrie.

 Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close