Antena 3 Actualitate Revocarea lui Danileţ şi Ghica din CSM, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna viitoare

Revocarea lui Danileţ şi Ghica din CSM, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna viitoare

22 Feb 2013   •   09:42
Revocarea lui Danileţ şi Ghica din CSM, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna viitoare

Discuţiile privind revocarea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ se află pe ordinea de zi a şedinţei CSM de săptămâna viitoare, a declarat, joi, la Alba Iulia, magistratul Alexandru Şerban, membru al Secţiei de judecători.

"Şedinţa este programată săptămâna viitoare şi, din câte ştim noi, vor fi pe ordinea de zi cele două puncte", a spus, într-o conferinţă de presă, Alexandru Şerban, citat de Agerpres.

La rândul său, Horaţius Dumbravă, fost preşedinte al CSM, a afirmat că acest lucru este posibil să se discute săptămâna viitoare.

CSM a amânat, în 13 februarie, discutarea solicitărilor venite din partea adunărilor generale ale instanţelor privind revocarea din funcţia de membru al CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ.

Judecătoria Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Apel Cluj sunt cele două instanţe care au declanşat procedura revocării din CSM a celor doi judecători. Un număr de 135 de judecători din ţară s-au pronunţat în legătură cu revocarea lui Danileţ, dintre care 103 au fost favorabili propunerii de revocare, iar 32 nu au aderat. De asemenea, 424 de judecători de la 13 Curţi de Apel din ţară au votat pentru revocarea din CSM a judecătorului Alina Ghica, iar 39 de magistraţi au fost împotriva măsurii.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close