Antena 3 CNN Actualitate Revoltă la Bolintin Vale, după moartea lui Nicolae | Oraşul, terorizat de clanuri

Revoltă la Bolintin Vale, după moartea lui Nicolae | Oraşul, terorizat de clanuri

Au fost din nou revolte la Bolintin Vale, pentru a doua seară la rând. Aproximativ 300 de oameni au mărşăluit până în faţa caselor în care locuiesc interlopii care au ucis cu pietre un bărbat şi le-au cerut acestora să plece din casele ridicate ilegal şi să părăsească definitiv oraşul.

Revoltă la Bolintin Vale, după moartea lui Nicolae | Oraşul, terorizat de clanuri
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Ian 2022   •   11:14

În urma scandalului, șeful Poliţiei Judeţene Giurgiu, Cătălin Georgescu, a fost schimbat din funcție.

A fost a doua seară în care sute de oameni au ieşit în stradă, revoltaţi că autorităţile nu fac nimic împotriva grupării care terorizează de mai mulţi ani întregul oraş.

Demonstranţii spun că scandalagii ar putea fi uşor evacuaţi de către autorităţi, pentru că şi-au construit casele ilegal. Oamenii au adus cu ei şi un portret al lui Nicolae Tomescu, bărbatul ucis şi au plecat, în marş, către casele membrilor clanului interlop.

Între timp au ieşit la iveală şi primele imagini de pe camerele de supraveghere, care au surprins momentul crimei.

Se vede cum şoferul este bătut şi atacat cu o bordură de drum. După ce a încasat o serie de lovituri crunte, pe filmare se observă cum bărbatul încearcă să fuga, dar după câţiva pași cade secerat la pământ. A fost dus la spital, însă din cauza rănilor extrem de grave a murit. Agresorul care l-a lovit cu bolovanul a fost arestat, însă ceilalţi sunt încă în libertate.

În urma scandalului, șeful Inspectoratului Județean Giurgiu, Cătălin Georgescu si-a pierdut functia, iar in locul său a fost numit actualul șef al poliției din Sectorul 1 al Capitalei, Ionuţ Dana.

"Cunosc foarte bine cazul, cunosc foarte bine ceea ce s-a întâmplat. De asemenea, am luat la cunoştinţă şi de celelalte probleme ale cetăţenilor din Bolintin şi urmează ca în următoarea perioadă să evaluez exact întreaga situaţie operativă de pe raza oraşului Bolintin", a declarat Ionuţ Dana.

Înainte de protest, reprezentanţii comunităţii au fost chemaţi pentru negocieri la Primarie. Oamenii au strâns semnături să-i scoată din oraş pe cei certaţi cu legea.

Nicolae Tomescu, bărbatul ucis, avea 47 de ani şi era tatăl a doi copii.

×
Subiecte în articol: Bolintin Vale Giurgiu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close