Antena 3 CNN Actualitate Revolta unei pensionare: "Tu, copile, n-ai nici loc de muncă, iar eu să cer ca o nesimţită să-mi mărească pensia?!"

Revolta unei pensionare: "Tu, copile, n-ai nici loc de muncă, iar eu să cer ca o nesimţită să-mi mărească pensia?!"

O pensionară care a trecut, marți, pe lângă troița ridicată în Slatina pentru a-i cinsti pe eroii Revoluţiei din 1989, acolo unde autoritățile au organizat o scurtă ceremonie, a avut o concluzie amară despre soarta românilor în ultimii 31 de ani.

Revolta unei pensionare: "Tu, copile, n-ai nici loc de muncă, iar eu să cer ca o nesimţită să-mi mărească pensia?!"
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    22 Dec 2020   •   18:20

După 37 ani de muncă, femeia are astăzi o pensie sub 2.000 lei, însă, spune că nu poate accepta ideea că statul trebuie prioritar să crească pensiile, dacă nu rezolvă mai întâi problema locurilor de muncă. 

„Proştii ăştia de români... Pensionară sunt, dar nu vreau şi nu pot să accept să-mi creşti pensia fără ca tu, stat român, să creezi locuri de muncă. Te rog să scrii lucrul ăsta, de la Gavriela Oancea. Şi să spui în felul următor: nu neapărat să credem noi, pensionarii, că dacă ne-a dat 100 de lei la pensie, iar el îmi măreşte gazele, îmi măreşte energia, îmi măreşte preţul la apă, îmi măreşte preţul peste tot, m-am ales cu ceva. Cu ce m-am ales?

Te rog să scrii lucrul ăsta, de la o pensionară, chiar dacă mă-njură toţi. Cu ce m-ajută că-mi dă 100 de lei la pensie? Poate e avantaj de mărire de pensii pentru cei care au pensii foarte mari, dar pentru mine, nu. Am muncit 37 ani, n-am nici 2.000 lei pe lună, iar ăla, o jigodie, un hoţ, un tâlhar, care n-a făcut decât să-nşele oamenii, a ajuns în parlament şi îşi bat joc de noi“, şi-a spus femeia oful, potrivit Adevărul.

Pensionara a adăugat că ce o doare cel mai tare e că cei trimişi în Parlament, prin jertfa de sânge din urmă cu 31 ani, nu se reprezintă decât pe sine. 

„Nu mă avantajează cu nimic că tu, cel tânăr, n-ai nici loc de muncă, iar eu să cer ca o nesimţită să-mi mărească pensia. Sunt mulţi părinţi şi mulţi bunici care spun – nu ne-au mărit pensiile, că ei şi-au făcut pensiile mari! Nu mă bucur să am eu mai mult, când tu, copile, n-ai loc de muncă! De câte ori nu mi-am dat şi ultimul leu în buzunar, şi poate în seara aia n-am mâncat pâine.

M-am bucurat că am putut să bucur sufletul unui copil. Dar lăcomia altora care nu muncesc este de nedescris. La muncă fiecare, să-ncerce să se ducă peste ei la partid. Du-te peste primar, du-te peste tot, nu-l lăsa, du-te şi caută un loc de muncă, pe mult, pe puţin, munceşte să ai o carte de muncă, că, altfel, la ce-ai trecut prin viaţă! Nu există să nu răzbim în viaţă, până la urmă izbăvim de hoţie, putem, eu cred în lucrul ăsta!“, a fost mesajul pensionarei.

 

 

×
Subiecte în articol: pensionara Slatina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close