Antena 3 CNN Actualitate Revoltător. Șoferii, puși în pericol cu bună ştiinţă de CNADNR

Revoltător. Șoferii, puși în pericol cu bună ştiinţă de CNADNR

Revoltător. Șoferii, puși în pericol cu bună ştiinţă de CNADNR
Sursa foto: foto: pixabay.com
04 Apr 2016   •   22:45

Direcţia de Calitate din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pune în pericol siguranţa şoferilor care circulă pe autostrăzile echipate cu balizele Girod Semnalizare Rutieră, scrie Capital.

Şoferii trebuie să fie foarte atenţi dacă circulă pe autostradă între Lugoj şi Nădlac. Mai exact, pe porţiunea de şosea la patru benzi din apropiere de Lugoj şi pe lotul de autostradă între Nădlac şi Arad, dacă bate puţin vântul, balizele antiorbire sunt smulse de pe parapetul median.

Chiar dacă oficialii Companiei Naţională de Autostrăzi au fost informaţi, încă din 2013, că balizele fabricate de Girod Semnalizare Rutieră prezintă pericol pentru participanţii la trafic şi Inspectoratul de Stat în Contrucţii a cerut interzicerea punerii pe piaţă a acestor sisteme antiorbire, pe tronsoanele de autostradă din Vestul ţării aceste balize încă există şi constituie un pericol real pentru şoferi. Firma care produce aceste sisteme atiorbire a contestat decizia Inspectoratului de Stat în Construcţii şi a continuat să furnizeze balize. Deşi, judecătorii din Timişoara au anulat cererea având ca obiect plângerea formulată de firma care produce balieze de proastă calitate, aceste sisteme sunt montate în continuare pe şoselele din România.

Mai mult, pe capital.ro.

×
Subiecte în articol: CNADNR
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close