Antena 3 CNN Actualitate Revoluţia violet de la Timişoara ar putea fi autorizată să se desfăşoare legal

Revoluţia violet de la Timişoara ar putea fi autorizată să se desfăşoare legal

Revoluţia violet de la Timişoara ar putea fi autorizată să se desfăşoare legal
05 Sep 2008   •   16:49

Suporterii FC Timişoara ar putea continua protestele, de această dată cu autorizaţie. Joi seară, suporterii au provocat un scandal uriaş, când au au blocat ieşirea din oraş spre DN6, nemulţumiţi că echipa lor favorită a fost penalizată cu 6 puncte de către FRF, la cererea FIFA. După mai multe ciocniri cu oamenii legii, câteva mii de suporteri agitaţi au plecta către Piaţa Operei, din centrul oraşului. Acolo, spiritele s-au mai calmat şi fanii echipei FC Timişoara au manifestat în mod paşnic. Doi suporteri şi doi reprezentanţi ai jandarmeriei au fost răniţi în urma confruntărilor.

Subprefectul judeţului Timiş i-a chemat vineri la o discuţie pe liderii suporterilor, tocmai pentru a preveni repetarea incidentelor de joi. Suporterii îi acuză pe jandarmi că au avut o reacţie exagerată. Discuţiile au avut loc la sediul Prefecturii şi au fost prezenţi liderii galeriei alb-violete, reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei, clubului FC Timişoara, Direcţiei de Sport Timiş, precum şi subprefectul Laviniu Bedrosian. Potrivit siteului agenda.ro, Cristian Brancovan, lider al galeriei alb violete, a ţinut să precizeze că a fost vorba de două proteste spontane şi nu a existat timpul necesar obţinerii de autorizaţii. "Am fost prezenţi şi noi liderii acolo, dar am stat la distanţă pentru că era o acţiune ilegală." a declarat acesta. Un alt lider al galeriei alb-violete a precizat faptul că protestul a fost organizat pe un forum şi că iniţial s-a dorit o manifestare paşnică.

Directorul executiv al FC Timişoara, Ioan Negrei, prezent şi el la întâlnire, a dorit să sublinieze faptul că FC Timişoara nu s-a implicat în organizarea acestei manifestaţii.

Pentru că protestul a fost neautorizat, liderii galeriei FC Timişoara vor fi amendaţi. În acelaşi timp, potrivit siteului tion.ro, rivalii de la UTA se alătură galeriei timişorene pentru "dreptate şi curăţenie" în fotbalul românesc. Aceştia au trimis un comunicat reprezentanţilor suporterilor alb-violeţi în care se declară solidari cu cei care au manifestat în Piaţa Operei.

"Desi separati de o rivalitate de zeci de ani, nu putem sa nu observam ca avem un dusman comun in cancerul care a cuprins fotbalul romanesc inca de la varful sau. Daca lupta pentru palmares este a suporterilor violeti, lupta pentru curatirea fotbalului romanesc este a noastra a tuturor. Am fost cu totii victimele acestui sistem si este de datoria noastra sa luam acum atitudine." se arată în comunicatul galeriei UTA.

Şi finanţatorul clubului, Marian Iancu, este nemulţumit, declarând că va retrage echipa din Liga I. Depunctarea echipei a fost hotărîtă la cererea FIFA, din cauza unui litigiu mai vechi dintre fostul şi actualul proprietar al clubului, în joc fiind şi culorile violet ale clubului, despre care fostul proprietar spune că sunt folosite acum ilegal de FC Timişoara.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close