Antena 3 CNN Actualitate Revoluţionarii care au protestat la C.E. l-au "vizitat" şi pe Ion Iliescu (VIDEO)

Revoluţionarii care au protestat la C.E. l-au "vizitat" şi pe Ion Iliescu (VIDEO)

Revoluţionarii care au protestat la C.E. l-au "vizitat" şi pe Ion Iliescu <font color=red>(VIDEO)</font>
09 Feb 2008   •   08:49

Delegaţia de revoluţionari din România care a plecat, luni, la Strasbourg, în cadrul "Caravanei pentru Adevăr", s-a întors noaptea trecută în ţară. După ce au protestat şi au scandat timp de două zile în faţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului, oamenii l-au vizitat aseară şi pe fostul preşedinte Ion Iliescu. I-au adus o foaie de hârtie cu protestul, dar şi o lumânare. "Am scandat în faţă la C.E.D.O si C.E. '' Iliescu criminal, Iliescu judecat pentru sângele vărsat!'', a declarat revoluţionarul Teodor Mărieş.

Cei 39 de revoluţionari au protestat la Strasbourg faţă de indiferenţa autorităţilor române la soluţionarea dosarelor Revoluţiei din decembrie 1989. După ce au ajuns în Bucureşti au mers cu toţii în cartierul Primăverii, chiar acasă la fostul şef al statului, Ion Iliescu.

Nu le-a fost chiar uşor să intre pe stradă pentru că îi aşteptau mai mulţi jandarmi dar şi ofiţeri de la SPP. Protestatarii au depus la Consiliul Europei "Apelul pentru adevăr" iniţiat de Alianţa Civică şi semnat, până acum, de aproximativ 250 de personalităţi din România.

Revoluţionarii au obţinut de la autorităţile locale din Strasbourg aprobare pentru trei ore de protest. Revoluţionarii consideră că deplasarea la Strasbourg a fost unica formă de a stabili pe cale juridică aflarea adevărului despre crimele comise în decembrie 1989 şi 15 iunie 1990. REVOLUŢIONARII CARE AU PROTESTAT LA STRASSBOURG, ÎN "VIZITĂ" LA ILIESCU

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close