Antena 3 CNN Actualitate Topul locurilor în care ne putem infecta în timpul pandemiei. Răzvan Cherecheș: ”Persoanele vaccinate pot sta fără distanțare”

Topul locurilor în care ne putem infecta în timpul pandemiei. Răzvan Cherecheș: ”Persoanele vaccinate pot sta fără distanțare”

Pandemia de coronavirus a silit miliarde de oameni să își schimbe comportamentele pentru a se conforma regulilor de prudență sanitară, pentru a limita răspândirea virusului și pentru a se proteja, ei înșiși.

Topul locurilor în care ne putem infecta în timpul pandemiei. Răzvan Cherecheș: ”Persoanele vaccinate pot sta fără distanțare”
de Andreea Cigolea    |    10 Mar 2021   •   20:11

În viața de zi cu zi, derulăm activități și ajungem în locuri care care prezintă, în diverese grade, riscul de a contracta COVID-19. Prezentăm, în continuare, un clasament al acestor locuri, pe baza riscurilor asociate, conform informațiilor Institutului Național de Sănătate Publică. 

Călătoriile cu avionul - risc crescut

Zborul cu avionul este unul dintre cele mai riscante lucruri când vine vorba de infectare.

De ce? Oamenii sunt mereu în grabă în aeroporturi, nu respectă distanțarea fizică, renunță des la mască.

Să nu uităm nici de locurile din avion care sunt extrem de apropiate.

Baruri - risc crescut

Explicația ar fi că de multe ori alcoolul ne face să fim euforici și deci uităm și de distanțare și de regulile de igienă.

Coafor/frizerie - risc crescut

Poate părea un loc lipsit de griji. Gândiți-vă, însă, că stați în incintă mai mult de 15 minute în apropierea hairstylistului despre care nu știți dacă ar putea fi bolnav sau nu.

Restaurant  - risc mediu 

Ideal ar fi să luați masa într-un spațiu deschis, pentru că într-un local închis vă puteți proteja numai dacă stați la mese care sunt la o distanță mai mare de 2m și dacă știți sigur că cel alături de care luați masa este sănătos.

Întâlniri cu prieteni afară sau terase - risc mediu spre scăzut

În acest moment cel mai sigur loc din punct de vedere epidemiologic în care vă puteți întâlni cu prietenii este afară.

Supermarket -  risc mediu spre scăzut

Cel mai bine ar fi sa alegeți un magazin care să limiteze capacitatea celor care merg la cumparaturi și unde știți  că vă veți simți mai în siguranță.

Parcuri - risc scăzut

Însa numai daca nu vorbim de parcuri aglomerate! Altfel, riscul devine din scazut, mediu sau chiar ridicat.

Nu uităm să îi menționăm și pe cei care s-au vaccinat. E important să știm că cei imunizați prezintă risc minim de infecție cu SARS-CoV-2 și că pot sta împreună fără restricții, chiar și într-un loc închis.

×
Subiecte în articol: riscuri pandemie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close