Antena 3 CNN Actualitate Riscuri majore pentru un cutremur în România. Nu suntem pregătiți!

Riscuri majore pentru un cutremur în România. Nu suntem pregătiți!

New York Times trage un semnal important de alarmă despre consecințele devastatoare ale unui cutremur de proporții în România.

Riscuri majore pentru un cutremur în România. Nu suntem pregătiți!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Ian 2020   •   17:17

Analiza pornește de la tragedia din Albania, dar menționează și alte țări precum România și Bulgaria, subliniind faptul că nimeni nu este pregătit din punct de vedere al prevenirii și reducerii riscurilor.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat joi seară la Antena 3 că analiza făcută de New York Times este una foarte pertinentă.

„În Albania clădiri construite recent s-au prăbușit la cutremurul care a fost acolo. Problema noastră în România este partea de prevenire, noi ne-am pregătit pe partea de răspuns.

Rămânem cu foarte multe clădiri cu risc major în caz de seism”, a declarat Arafat.

„Indiferent de pregătirea pe care o realizăm din punctul de vedere al dotării serviciilor de intervenție și al pregătirii populației, singura soluție pentru reducerea riscului și pentru prevenirea unui număr mare de decedați și răniți rămâne intervenția din timp asupra clădirilor cu probleme și consolidarea lor, sau chiar demolarea și reconstruirea lor, acolo unde este cazul”, susține Raed Arafat.

Riscuri majore pentru un cutremur în România

×
Subiecte în articol: seism cutremur Raed Arafat
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close