Antena 3 CNN Actualitate RO-ALERT. Tot ce trebuie să știți despre sistemul RO-Alert

RO-ALERT. Tot ce trebuie să știți despre sistemul RO-Alert

RO-ALERT. Tot ce trebuie să știți despre sistemul RO-Alert
Sursa foto: Foto: ro-alert.ro
de S.T.    |    20 Sep 2018   •   15:12

RO-ALERT. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov anunţă că de vineri va începe testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT, în Capitală şi în judeţul Ilfov.

RO-ALERT. Pentru a putea beneficia de sistemul RO-ALERT sunt mai multe setări ale aparatului, setări care pot fi găsite, în funcţie de telefonul  mobil, accesând secţiunea „Configurare” din platforma www.ro-alert.ro. 

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă.

RO-ALERT. Acesta este folosit în situaţii majore, în care viaţa şi sănătatea oamenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare,  atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

RO-ALERT. La nivel naţional, testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT a început luni, la Oneşti, judeţul Bacău.

Mod de funcționare RO-ALERT

Pentru a difuza un mesaj de avertizare populației, operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie transmisă avertizarea.

RO-ALERT. Difuzarea mesajului de avertizare

Conținutul mesajului de avertizare și informațiile legate de zona în care acesta trebuie difuzate sunt transportate prin legături private de interconectare a Sistemului RO-ALERT cu rețelele operatorilor de telefonie mobilă.

RO-ALERT. Tehnologia Cell Broadcast, pe care se bazează Sistemul RO-ALERT, permite ca antenele de comunicații mobile din zona selectată să difuzeze mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile care funcționează în aria de acoperire a acestora.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu este necesară instalarea de aplicații pe telefoanele mobile. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT. În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte.

viewscnt

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close