Antena 3 CNN Actualitate Rodipet cere BRAT, CRP şi editurilor să majoreze preţul de copertă

Rodipet cere BRAT, CRP şi editurilor să majoreze preţul de copertă

Rodipet cere BRAT, CRP şi editurilor să majoreze preţul de copertă
22 Apr 2008   •   18:33

Compania Rodipet cere Biroului Român de Audit (BRAT), Clubului Român de Presă (CRP) şi editurilor să crească preţul de copertă la nivelul practicat în Uniunea Europeană. Compania distribuitoare de presă avertizează că, de la 1 iulie, va aplica un comision de minim 35% din vânzare sau un cost minim de distribuţie stabilit în baza preţului de copertă. „Pentru a recupera pierderile, Rodipet S.A. va alege varianta care îi va aduce venitul cuvenit, în consens cu editorii”, se arată într-un comunicat remis de companie.

Mai mult, reprezentanţii companiei susţin că Rodipet pierde lunar 700.000 de euro, după intrarea României în UE. „Rodipet nu mai poate - sub nicio formă, indiferent de presiuni - să «finanţeze» presa din România”, se arată în comunicat.

Din cauza acestor probleme, compania se plânge că nu îşi permite să deschisă toate punctele de vânzare pe care le deţine. Şi asta pentru că „Rodipet S.A. este obligată să ofere salarii europene” angajaţilor din punctele sale de lucru. „Viitorul distribuţiei de presă din România trebuie să fie caracterizat de o piaţă stabilă, la un preţ de copertă la nivelul UE precum şi de modalităţi clare şi eficiente de distribuţie, conform normelor UE”, susţin reprezentanţii companiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close