Antena 3 CNN Actualitate Româncă din SUA: Aici bisericile sunt deschise, indiferent de religie

Româncă din SUA: Aici bisericile sunt deschise, indiferent de religie

Nicoleta, o telespectatoare Antena 3, care s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, unde predă statistică și matematică în business la Universitatea din Virginia, a vorbit, miercuri, la Sinteza zilei, despre modul în care se raportează americanii la religie în pandemie, față de europeni și români.

Româncă din SUA: Aici bisericile sunt deschise, indiferent de religie
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    02 Dec 2020   •   23:30

"Aici bisericile sunt deschide, indiferent de religie, au fost trecute de președintele Trump în 'esential workers' așa că sunt deschise. La noi este o biserică românească ortodoxă pe care absolut toată comunitatea a muncit ani de zile să o pună pe picioare și funcționează, mulțumim lui Dumnezeu.

Funcționează și biserica greacă ortodoxă, sigur, cu măsuri de igienă sanitară, cu mască, cu tot ce se poate", a spus Nicoleta.

Întrebată cum vede recomandarea OMS ca oamenii să petreacă Crăciunul online, Nicoleta a răspuns:

"România este în comunitatea europeană, dar e o diferență. Dacă ați vrut două viteze, păi lăsați-ne atunci cu religia din partea estică a Europei, pentru că pentru noi traversarea comunismului a însemnat și religie. Ea ne-a ajutat foarte mult. Lăsați-ne și cu religia. Să fim tot cu două viteze, dar mai mult cu religia".

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close