Antena 3 CNN Actualitate O româncă s-a lăudat pe TikTok cu banii furaţi de la statul italian şi a fost arestată

O româncă s-a lăudat pe TikTok cu banii furaţi de la statul italian şi a fost arestată

O româncă implicată în pagubirea statului italian cu 20 de milioane de euro s-a filmat aruncând cu banii obținuți prin încasarea ilegală a ajutorului social.

O româncă s-a lăudat pe TikTok cu banii furaţi de la statul italian şi a fost arestată
Sursa foto: TikTok/ izabelastelicaizabelast7
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Noi 2021   •   13:55

Românca a postat pe TikTok filmarea în care numără sute de euro pe ritmuri de manele.

Femeia, care a fost arestată preventiv, face parte din grupul de români care a fraudat statul italian cu aproximativ 20 de milioane de euro.

@izabelastelicaizabelast7

am ban sa va an grop dusmanilor vedet sa nu faceti infart

♬ sunet original - Music.tiktokk35

Potrivit datelor transmise de presa italiană, escrocheria orchestrată de români urma să provoace o pagubă de 60 de milioane de euro.

Poliția de Finanțe Cremona și Novara și Parchetul din Milano i-au arestat pe cei 16 pentru înșelăciune calificată împotriva statului, asociere infracțională și extorcare.

Potrivit informațiilor dezvăluite de Poliția de Finanțe Cremona, arestările și perchezițiile au fost efectuate în provinciile Cremona, Lodi, Brescia, Pavia, Milano, Andria, Barletta și Agrigento și au permis dejucarea unei escrocherii de peste 60 de milioane de euro.

Indivizii s-au prezentat la oficiile sindicale care manageriază dosarele ajutoarelor sociale cu documentele a 9.000 de români, care nu au fost niciodată în Italia. Actele au fost acceptate de angajații respectivelor instituții. Unii dintre ei nu au verificat informațiile conținute de respectivele dosare, mulțumindu-se cu bonusul de 10 euro pe dosar, primit de la stat. Cei care au constat nereguli, ar fi fost amenințati pentru a accepta documentele, scrie Corriere della Sera.

Membrii grupării infracționale afirmau că respectivele persoane au trăit în Italia în ultimii zece ani, fiind una dintre condițiile programului, și se încadrează pentru a beneficia de așa-numitul ”venit de cetățenie”. Acesta este un ajutor al statului italian pentru oamenii care posibilități financiare reduse.

Polițiștii italieni au deschis o anchetă, urmând să se lămurească cum au reușit infractorii să obțină ajutor social pentru mii de persoane, doar prezentându-se la respectivele oficii cu codurile fiscale ale unor oameni despre care au afirmat că locuiesc în peninsulă.
 

×
Subiecte în articol: romanca Italia furat
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close