Antena 3 CNN Actualitate Românca voluntară pentru vaccinul anti-COVID, detalii exclusive la "Sinteza zilei"

Românca voluntară pentru vaccinul anti-COVID, detalii exclusive la "Sinteza zilei"

Silvia Câmpeanu, o avocată româncă, ce a ales să trăiască în Marea Britanie, a fost selectată de o companie farmaceutică din țara adoptivă ca voluntar în testarea vaccinului anti-COVID. Silvia a trecut recent printr-o dramă uriașă: și-a pierdut tatăl din cauza noului coronavirus, așa că își dorește din răsputeri ca SARS-CoV-2 să nu mai facă alte victime.

Românca voluntară pentru vaccinul anti-COVID, detalii exclusive la "Sinteza zilei"
de Dan Gabor    |    18 Noi 2020   •   23:30

"Am aflat de acest program din luna iunie. Ministerul Sănătății din Marea Britanie a promovat intens ideea de voluntariat pentru programele de testare a vaccinului. M-am înscris de atunci, însă confirmarea de participare la studiu a venit, ca un făcut, în ziua înmormântării tatălui meu.

Am posibilitatea și în acest moment să renunț, dar cred că este cea mai bună modalitate de a-l onora pe el, de a-i onora viața și lucrurile pe care el m-a învățat. Tatăl meu a fost un tip extrem de altruist, un om care tot timpul repeta că binele general este mai presus de binele sau de confortul personal", a mărturisit Silvia, în interviul exclusiv acordat lui Mihai Gâdea.

Întrebată dacă îi este teamă că ar putea să existe vreun efect secundar care să îi pună în vreun fel sănătatea și viața în pericol, Silvia Câmpeanu a răspuns:

"Nu. Pentru că nu a invent nimeni apa caldă în acest studiu. Se fac vaccinuri de câteva zeci de ani - principiile sunt, în mod sigur, aceleași. Numai modalitățile sunt un pic modificate, ca să facă față la acest virus. Efectele secundare le accept cu mare drag.

Asta înseamnă că mi se va injecta vaccinul și nu placebo-ul și îmi doresc acest lucru pentru a prezenta date cât mai relevante pentru vaccinul respectiv. Efecte secundare, din câte cunosc eu și din câte m-am informat, în general la vaccinuri sunt aceleași: un pic de febră, inflamația locului în care s-a injectat vaccinul, poate o stare de oboseală, somnolență."

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Silvia Câmpeanu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close