Antena 3 CNN Actualitate Româncele vor mai întâi carieră şi apoi copii

Româncele vor mai întâi carieră şi apoi copii

Româncele vor mai întâi carieră şi apoi copii
23 Aug 2007   •   11:27

Cariera este pe primul plan pentru românce, mai preocupate de a ajunge femei de succes, decât de a deveni mame. Ele amână aducerea pe lume a unui copil după vârsta de 30 de ani sau chiar 40 de ani. Medicii avertizează, însă, că riscurile unei sarcini după vârsta de 38 de ani sunt foarte mari. Multe dintre femeile din România pun pe primul loc realizarea profesională şi de-abia pe cel de-al doilea, întemeierea unei familii. Medicii spun însă că perioada optimă pentru naşterea unui copil este între 20 şi 30 de ani. Ce-i drept, riscurile apar totuşi după vârsta de 38 de ani.

Mamele mai în vârstă nasc copii cu o greutate mai mică decât cea normală. Alte riscuri sunt hipoglicemia şi bolile genetice. O dată cu înaintarea în vârstă, mamele pot suferi la naştere diverse complicaţii şi pot avea un travaliu prelungit.

Cariera, lipsurile materiale sau religia sunt cei mai importanţi factori atunci când o familie decide să aibă un copil. În Europa, Italia este ţara care deţine recordul în materie de natalitate târzie. Aproape 5 la sută dintre mame au peste 40 de ani.

Observator

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close