Antena 3 CNN Actualitate România - ameninţată de un nou val de frig. Vezi prognoza meteo până în mai

România - ameninţată de un nou val de frig. Vezi prognoza meteo până în mai

România - ameninţată de un nou val de frig. Vezi prognoza meteo până în mai
10 Ian 2008   •   15:33

Un nou val de frig va lovi România săptămâna viitoare. Tot mai multe instituţii susţin că au primit avertizări în acest sens. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Meteo nu comentează informaţiile apărute pe acest subiect. Au făcut publică, în schimb, prognoza pentru prima jumătate a anului. Potrivit acesteia, primăvara va veni mai devreme în 2008. Prognoza ANM arată că vom avea o iarnă obişnuită. În sud-vestul ţării se va întinde până la sfârşitul lunii martie, urmând o primăvară scurtă, dar bogată în precipitaţii.

IANUARIE
Pentru luna ianuarie se anunţă temperaturi mai mari decât cele normale. Excepţie fac centrul şi nordul ţării, unde mercurul din termometre se va situa între minus 2 şi minus 4 grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii vor ajunge la 40-60 de litri pe metru pătrat, în Banat, Crişana şi Maramureş.

FEBRUARIE
Prognoza pentru luna februarie nu diferă prea mult de cea pentru luna ianuarie, singura excepţie fiind că în zonele centrale şi nordice temperaturile nu vor depăşi 0 grade Celsius.
MINIMĂ : -2 GRADE
MAXIMĂ: 4 GRADE

MARTIE
Prima lună de primăvară va fi bogată în precipitaţii: peste 60 de litri pe metru pătrat, în cea mai mare parte a ţării. Dar temperaturile se vor menţine în limite normale.
MINIMĂ: 2 GRADE
MAXIMĂ: 8 GRADE

APRILIE
În luna aprilie se vor înregistra temperaturi peste limita normală în sud-estul ţării, dar şi în vest.
MINIMĂ: 8 GRADE
MAXIMĂ: 12 GRADE

MAI
Temperatura maximă în ultima lună de primăvară ar putea ajunge la 18 grade Celsius în unele zone din sud-estul ţării. Precipitaţiile vor fi în cantităţi normale, excepţie făcând nordul ţării unde vor ajunge şi la 100 de litri pe metru pătrat.
MINIMĂ: 10 GRADE
MAXIMĂ: 18 GRADE

Antena 3

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close