Antena 3 CNN Actualitate România are o nouă sărbătoare națională. Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea

România are o nouă sărbătoare națională. Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul de promulgare a instituirii Zilei naţionale a înotului pe data de 19 iulie a fiecărui an.

România are o nouă sărbătoare națională. Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    26 Noi 2021   •   18:45

„Ziua naţională a înotului va fi marcată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor”, prevede actul normativ semnat de președintele Iohannis.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate Zilei Naționale a Înotului.

Pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la importanţa practicării înotului pentru sănătatea şi viaţa oamenilor, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a programelor şi evenimentelor dedicate acestei zile, mai indică legea promulgată de către şeful statului, conform News.ro.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close