Antena 3 CNN Actualitate România este pe locul al doilea în UE la banii cheltuiţi pe alcool

România este pe locul al doilea în UE la banii cheltuiţi pe alcool

România este pe locul al doilea în UE la banii cheltuiţi pe alcool
22 Iun 2008   •   10:51

Românii sunt pe locul al doilea în Uniunea Europeană la banii cheltuiţi pe alcool, fiind devansaţi doar de irlandezi, relevă o analiză a bugetelor destinate cheltuielilor domestice în statele membre, preluată de The Sunday Times. Deşi, în privinţa cheltuielilor pentru locuinţă, sănătate şi haine, Irlanda se situează sub media europeană, cetăţenii săi cheltuiesc de trei ori şi jumătate mai mult decât aceasta atunci când vine vorba de alcool.

Banii cheltuiţi pentru procurarea de băuturi alcoolice reprezintă în Irlanda 4,1% din bugetul destinat cheltuielilor pentru gospodărie, faţă de 1,2 % cât reprezintă media europeană, potrivit unui studiu al Comisiei Europene. România şi Lituania se situează pe locul al doilea şi al treilea, cu 2,3 % şi, respectiv, 2,2 % din bani daţi pe alcool, în faţa unor ţări ca Marea Britanie, cu 1,4 %, şi Germania cu 1 %. Şase ţări din UE, printre care Spania, Italia şi Portugalia, cheltuiesc mai puţin de 1%.

Studiul a analizat banii destinaţi cheltuielilor domestice în 2005. Rezultatele sale sunt asemănătoare cu cele ale ultimului studiu realizat pe acest subiect de Uniunea Europeană, care a luat în calcul respectivele bugete în 1999, Irlanda fiind şi atunci pe primul loc la sumele alocate alcoolului.

Rompres

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close