Antena 3 CNN Actualitate România este pe primul loc în Europa la mortalitatea infantilă

România este pe primul loc în Europa la mortalitatea infantilă

România este pe primul loc în Europa la mortalitatea infantilă
24 Mar 2008   •   19:33

România ocupă primul loc în Europa la mortalitate infantilă şi la numărul copiilor abandonaţi, arată un studiu al Ministerului Sănătăţii. Confirmarea neagră vine de la Arad unde, weekendul acesta, 20% dintre copii au decedat la naştere sau chiar înainte. O majoritate covârşitoare a femeilor însărcinate nu merge la nici un consult pe perioada sarcinii.

Cel mai controversat caz aparţine bebeluşului de sâmbătă. Înainte de naştere, medicul de gardă care a consultat-o pe mamă i-ar fi spus că fătul e bine, dar că trebuie să aştepte. Mai târziu, medicii legişti au susţinut că fătul ar fi fost de fapt mort de patru zile. Cazul a intrat sub anchetă. În decursul următoarelor două zile, alţi trei bebeluşi au murit la câteva ore de la naştere. Tardiv, medicii au intrat în alertă, de teama unei infecţii în maternitate.

Moartea celor patru bebeluşi este acum investigată şi, peste zece zile, mamele ar trebui să afle de ce şi-au pierdut copiii. Toate cele patru au fost monitorizate atent pe perioada sarcinii. Un studiu al Ministerului Sănătăţii, UNICEF România, Protecţia Copilului şi Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului arată că România ocupă primul loc în Europa la mortalitatea infantilă. Din 1000 de nou născuţi vii, 170 mor după naştere.

Observator

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close