Antena 3 CNN Actualitate România - în pregătiri pentru serbarea Zilei Naţionale

România - în pregătiri pentru serbarea Zilei Naţionale

România - în pregătiri pentru serbarea Zilei Naţionale
30 Noi 2007   •   18:53

Sâmbătă e Ziua Naţională a României şi momentul culminant îl va reprezenta parada de la Arcul de Triumf din Bucureşti. Peste 1.200 de ofiţeri din armată, SRI şi poliţişti vor defila în paralel cu tehnica militară. Se anunţă o paradă grandioasă, cel puţin aşa a promis Ministerul Apărării. Puţin cam frig, dar soare - promit meteorologii. Încă de dimineaţă, de la ora 6.00, circulaţia va fi oprită pe şoseaua Kiseleff, între Fântâna Mioriţa şi Piaţa Arcul de Triumf.

Apoi, de la ora 9.00, traficul va fi restricţionat şi între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf, pe Bulevardele Constantin Prezan şi Mareşal Averescu, până la ora 15. De asemenea, între aceleaşi ore, este interzisă traversarea şoselei Kiseleff, în zona intersecţiei cu Strada arhitect Ion Mincu.

Circulaţia va fi oprită până sâmbătă seară, la ora 18.00, pe strada Alexandru Constantinescu, între Bulevardul Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf şi pe Şoseua Kiseleff, între Piaţa Presei şi Piaţa Arcul de Triumf.

Tot sâmbătă seară vor fi aprinse luminile pentru Sărbătorile de iarnă, în tot Bucureştiul. Pe lângă ornamentele care vor fi amplasate pe artera cuprinsă între Piaţa Univesităţii şi Piaţa Romană, anul acesta Capitala va avea unul dintre cei mai înalţi brazi de Crăciun din Europa, un pom gigant care va lumina Piaţa Unirii, cu două milioane de becuri, pe toată durata sărbătorilor.

Sărbătoarea la Alba Iulia
Şi la Alba Iulia va fi sâmbătă o defilare a militarilor - chiar mai amplă decât cea de anul trecut. Asta cu toate că prefectul declara acum 10 zile că nu se organizează nimic, din cauza unui ordin al preşedintelui. Nu va fi o paradă de tehnică militară, într-adevăr. Dar 200 de militari sunt gata de defilare. Au făcut şi vineri repetiţii, în timp ce bucătarii pregăteau cele 20.000 de sarmale pentru petrecăreţi.

De 1 Decembrie, la Alba Iulia vor defila detaşamente de la Brigada 81 Mecanizată Bistriţa, Brigada 61 Vânători de Munte, Miercurea Ciuc, Colegiul Militar Liceal ?Mihai Viteazul? din Alba Iulia, Academia Forţelor Terestre ?Nicolae Bălcescu? Sibiu şi un detaşament al jandarmilor.

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României include la Alba Iulia şi depuneri de coroane şi jerbe la statuile eroilor neamului, obişnuita primire a soliilor din cetăţile de scaun, dar şi masa populară, defilarea militară şi concerte.

Antena 3

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close