Antena 3 CNN Actualitate România, îngenuncheată de durere în urma incendiului de la Constanţa. Tragedia a avut loc chiar de Ziua Internațională a Medicului

România, îngenuncheată de durere în urma incendiului de la Constanţa. Tragedia a avut loc chiar de Ziua Internațională a Medicului

Românii au asistat îngroziţi, vineri, 1 octombrie, chiar de Ziua Internațională a Medicului. Şapte oameni au ars de vii în incendiul care a avut loc la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Saloanele şi paturile lor s-au facut scrum în câteva minute, acolo unde sperau să se întoarcă acasă cu bine.

România, îngenuncheată de durere în urma incendiului de la Constanţa. Tragedia a avut loc chiar de Ziua Internațională a Medicului
Sursa foto: INQUAM / Costin_Dinca
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Oct 2021   •   18:25

Bolnavi care s-au internat cu speranţa că se vor vindeca aici, vor fi duşi acasă de rude, în sicrie.

Pare un blestem care a lovit ţara noastră, să ardă oamenii de vii în spitale, fără ca cineva sa ii protejeze. La aproape un an de la tragedia din Piatra Neamţ, nouă luni de la cea de la Matei Balş, scenariul s-a repetat astăzi.

Șapte oameni și-au pierdut viața incendiul de la secția ATI 

 Şapte bolnavi au murit arşi sau sufocaţi din cauza unei prize defecte într-o ţară defectă, care nu se mai face bine. Şi, din nou, politicienii nu au făcut nimic altceva decât sa constate că s-a întamplat un "eveniment regretabil".

Deşi pompierii au ajuns la locul interventiei în ţapte minute din momentul primului apel la 112, a fost prea târziu.

Mesajul transmis de Colegiul Medicilor din România

"Incendiu iarăși într-un spital!

Astăzi, chiar de Ziua Internațională a Medicului asistăm iarăși, din nefericire, la un incendiu intr-un spital public româneasc.

Suntem alături de tot personalul medical si de pacienti.

Este însă inacceptabil ca, din acest sir de incendii care au zguduit din temelie sistemul medical să nu avem solutii pentru a preveni astfel de tragedii.

Vom vedea concluziile anchetei, dar un lucru este clar: pacienții sunt tratați, iar medicii români și personalul medical în ansamblu lucrează în spitale și unități cu infrastructură veche în mare parte din cazuri", au scris reprezentanţii Colegiul Medicilor din România într-o postare pe Facebook.

Incendiu iarăși într-un spital! Astăzi, chiar de Ziua Internațională a Medicului asistăm iarăși, din nefericire, la un...

Posted by Colegiul Medicilor din România on Friday, 1 October 2021

Iohannis, după incendiul de la Spitalul din Constanța: "Sunt îngrozit, e o nouă dramă teribilă"

Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat "îngrozit", vineri, de incendiul care a avut loc la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Preşedintele a transmis condoleanţe şi a promis că se vor lua măsuri şi că va avea loc o reformă a sistemului de sănătate.

"Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 

Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. 

Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. 

Klaus Iohannis: "Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii"

Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. 

Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor.

Am cerut premierului și ministrului Sănătății să ia toate măsurile necesare și să facă absolut tot ce este posibil pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din țară", a transmis, vineri, preşedintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close