Antena 3 CNN Actualitate România, pe locul cinci în UE la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

România, pe locul cinci în UE la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

România, pe locul cinci în UE la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
18 Iun 2008   •   21:51

România ocupă locul cinci între statele comunitare, în privinţa reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. Potrivit unui raport al Comisiei Europene, ţara noastră este devansată doar de Bulgaria şi ţările baltice. România a înregistrat o scădere de aproape 37 de procente a emisiilor de gaze cu efect de seră, în 2006, comparativ cu anul 1999, conform datelor publicate de Executivul european, pe baza informaţiilor obţinute de la Agenţia Europeană de Mediu.

Comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas, a salutat progresele înregistrate de o serie de state membre în 2006 pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, se arată într-un comunicat al CE, publicat miercuri.

"Recentele reduceri ale emisiilor în UE-15 sunt încurajatoare. Cu toate acestea, este absolut necesară implementarea rapidă şi integrală a politicilor şi a măsurilor adoptate sau planificate. Statele membre trebuie să îşi intensifice eforturile pentru limitarea sau reducerea emisiilor", a declarat Stavros Dimas, comisar european pentru Mediu, citat de Mediafax.

Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close