Antena 3 CNN Actualitate România se va confrunta cu un "cutremur de magnitudine" în 2012. Directorul Institutului pentru Fizica Pământului, despre activitatea seismică din ţară

România se va confrunta cu un "cutremur de magnitudine" în 2012. Directorul Institutului pentru Fizica Pământului, despre activitatea seismică din ţară

România se va confrunta cu un "cutremur de magnitudine" în 2012. Directorul Institutului pentru Fizica Pământului, despre activitatea seismică din ţară
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Mar 2012   •   12:08

Directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a declarat că românii se vor confrunta anul acesta cu un seism de magnitudine, arată Jurnalul.ro.

Aceasta nu este, însă, singura veste proastă pe care a dat-o directorul Institutului. Acesta susţine că, în 2014, România va fi lovită de un cutremur cu intensitate chiar mai mare decât cel de anul acesta.

„Anul acesta ne putem aştepta la un cutremur de magnitudine” a declarat Mircea Radulian.

VEZI ZONELE CU CEL MAI MARE RISC IN CAZ DE CUTREMUR

„Un cutremur de magnitudine 5 e destul de posibil să apară anul acesta. Acesta va fi resimţit dar nu va produce niciun efect”, a adăugat directorul Institutului pentru Fizica Pământului.

Conform modelelor de predicţie ale seismologilor, un cutremur de magnitudine mai mare de 5 s-ar putea produce în România în 2014.

Seismele cu magnitudinea 5 şi 6 nu ar trebui să aibă efecte devastatoare asupra clădirilor.

La începutul lunii martie, Gheorghe Mărmureanu a declarat că mai multe seisme de 6 pe scara Richter ar putea lovi România anul acesta.

 

×
Subiecte în articol: seism cutremur Cutremur in Romania
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close