Antena 3 CNN Actualitate România şi SUA au semnat tratatul bilateral, care reglementează extrădarea de persoane

România şi SUA au semnat tratatul bilateral, care reglementează extrădarea de persoane

România şi SUA au semnat tratatul bilateral, care reglementează extrădarea de persoane
Sursa foto: Cristian Diaconescu
08 Mai 2009   •   23:55

România şi Statele Unite au semnat ieri tratatul bilateral, care va reglementa extrădarea de persoane, între cele două ţări. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei oficiale, a ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, la Washington. Documentul reînnoit este semnificativ, prin faptul că pune bazele unei colaborări, pe baza noilor standarde în domeniu, între cele două state.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Hillary Clinton. Aceasta a fost prima întrevedere bilaterală de nivel după instalarea noii administraţii la Casa Albă. Cele două părţi au semnat un nou tratat de extrădare menit să eficientizeze cooperarea bilaterală dintre cele două ţări.

?Acest tratat este o urmare a cooperării noastre în ceea ce priveşte priorităţile în materie de securitate globală. Suntem recunoscători României pentru angajamentul său în Afganistan, Irak şi Kosovo. Deasemenea, suntem recunosctori deciziei României de a găzdui exerciţii militare cu soldaţii americani.?, a spus Clinton.

La finalul întrevederii, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu a precizat că întâlnirea a reconfirmat parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite. ?Am convenit împreună că Marea Neagră şi Europa de Est sunt regiuni cu un mare potenţial al dezvoltării democratice şi economice. În viitor, pot să vă spun că SUA împreună cu România vor munci din greu pentru respectarea principiilor şi standardelor democratice şi se vor angaja în proiecte în vederea consolidării stabilităţii şi securităţii acestei regiuni?.

În cadrul întrevederii, Hillary Clinton a subliniat faptul că România este unul dintre cei mai de încredere aliaţi şi cei mai respectabili parteneri ai SUA. Pe agenda discuţiilor s-au aflat şi subiecte precum proiectele de securitate energetică.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close