Antena 3 CNN Actualitate România va sprijini Republica Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană: Locul lor este alături de noi

România va sprijini Republica Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană: Locul lor este alături de noi

România va sprijini aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut atât de președintele Klaus Iohannis, cât și de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

România va sprijini Republica Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană: Locul lor este alături de noi
Sursa foto: Facebook
de Cerasela Stafie    |    03 Mar 2022   •   20:43

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi cererea de aderare la Uniunea Europeană a țării sale. La București, acest demers a fost salutat de cei mai înalți oameni ai statului.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care anunță că țara noastră va sprijini această inițiativă: ”salut cu caldură demersul istoric de astăzi al Președintei Maia Sandu”.

”România va continua să fie un susținător sincer, constant și activ al locului R. Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a scris șeful statului pe Twitter.

Și ministrul Afacerilor Externe a reacționat, spunând că locul vecinilor de peste Prut este alături de România, în Uniunea Europeană: Locul Republicii Moldova și al cetățenilor ei este împreună cu România, în Uniunea Europeană!” 

”Este unica oportunitate pentru o viață mai bună și mai sigură a cetățenilor RM. Vom acționa hotărât, și pe mai departe, pentru ca acest scop să devină realitate!”, a adăugat Bogdan Aurescu.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close