Antena 3 CNN Actualitate România, ţara cu cea mai crescută rată de îmbătrânire a populaţiei

România, ţara cu cea mai crescută rată de îmbătrânire a populaţiei

România, ţara cu cea mai crescută rată de îmbătrânire a populaţiei
27 Aug 2008   •   13:30

În următoarele decenii, numărul pensionarilor din Uniunea Europeană va creşte cu o rapiditate uimitoare, astfel încât, până în 2060, numărul lor va ajunge la 50% din numărul total al populaţiei apte de muncă. Noile ţări intrate în UE, printre care şi România, vor fi tările cu populaţia cea mai îmbătrânită din UE.

Alături de România, tările cu rata de îmbătrânire cea mai rapidă a populaţiei sunt: Republica Cehă, Lituania, Letonia şi Polonia. La polul opus, cu o rată a îmbătrânirii mai lentă, sunt: Marea Britanie, Cipru şi Luxemburg. Potrivit BBC News, la ultimul recensământ din ianuarie 2008, populaţia Europei era de 495 milioane de locuitori, iar ţara cu cea mai numeroasă populaţie este Marea Britanie, cu 77 milioane de locuitori.

Biroul de Statistică al UE, Eurostat, a prezis faptul că, în 2035, populaţia Europei va atinge apogeul, cu 521 de milioane de locuitori şi apoi va începe să scadă. Şi mai important este faptul că, în următorii ani, numărul deceselor îl va depăşi considerabil pe cel al naşterilor. În consecinţă, rata de îmbătrânire a populaţiei europene va fi şi ea în creştere.

Conform raportului Eurostat, cea mai mare creştere a populaţiei este preconizată în Cipru, Irlanda, Luxemburg şi Suedia, iar în extrema cealaltă se află România, Lituania, Letonia şi Polonia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close