Antena 3 CNN Actualitate România, ţara depresivilor

România, ţara depresivilor

România, ţara depresivilor
03 Sep 2008   •   10:34

Se poate vorbi despre o Românie depresivă. Psihologii spun că aproape fiecare român a ajuns să fie afectat de această boală, din cauza stresului. Insomniile, lipsa poftei de mâncare şi a chefului de viaţă sunt doar câteva dintre simtome. Numărul persoanelor care suferă de depresie creşte alarmant în ultima vreme susţin psihologii. Aceştia spun că cea mai frecventă formă de depresie este uşoară, care se manifestă prin tristeţe, oboseală şi lipsa chefului de viaţă.

Boală începe chiar de la vârste foarte fragede. Se vorbeşte de depresie şi în cazul adolescenţilor, în special cei din curentul Emo care nu sunt altceva decât o generaţie a depresiei, susţin psihologii, citaţi de Gândul. Starea de tristeţe continuă se manifestă prin insomnii şi pierderea poftei de mâncare, care duce la slăbirea individului, iar persoana în cauză îşi creează falsa impresie că ar suferi de boli foarte grave.

Lucrurile se schimbă, însă, în cazul persoanelor care suferă de depresie majoră, întrucât aceştia pot schimba sau influenţa într-un mod negativ şi viaţa celor din jurul lor. Psihiatrii atrag atenţia că depresia se poate trata doar dacă este depistată la timp. În cazul depresiei majore, tratamentul durează aproximativ 6 luni de zile. Depresia comportamentală este cea mai uşoară fază, iar după câteva şedinţe pacientul se poate vindeca. Specialiştii atrag atenţia că femeile sunt mult mai predispuse la această boală, comparativ cu bărbaţii.

Antena3

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close