Antena 3 CNN Actualitate Romanian Boat Show 2008:Iahturi de lux, acostate în Piaţa Constituţiei

Romanian Boat Show 2008:Iahturi de lux, acostate în Piaţa Constituţiei

Romanian Boat Show 2008:Iahturi de lux, acostate în Piaţa Constituţiei
de Cornel Preda    |    09 Mai 2008   •   01:04

Cinci zile, trei puncte diferite de atracţie în Bucureşti. Perioada 7-11 mai este destinată expoziţiilor în Capitală. CERF se desfăşoară la Romexpo, iar Eros Show la Sala Polivalentă. În Piaţa Constituţiei, însă, în aer liber, pe o suprafaţă de 12.000 mp, şi-a făcut apariţia un golf. Un golf plin de ambarcaţiuni de talie mică, mijlocie şi mare, precum şi de accesorii specifice pentru acestea.

Galerie foto Romanian Boat Show 2008

Un golf în care ?vizitatorii vor putea visa la mare şi se vor aventura într-o lume a pasiunii fără limite, a eleganţei şi a luxului?, spun organizatorii. Set Events a organizat în centrul oraşului a treia ediţie a expoziţiei profesioniste de iahturi şi ambarcaţiuni, Romanian Boat Show. O expoziţie cu participare internaţională, care reuneşte peste 20 de expozanţi din România şi din străinătate ? Bulgaria, Croaţia, Ungaria şi Franţa.



Romanian Boat Show 2008 oferă vizitatorilor informaţii cu privire la ultimele tendinţe în domeniu, zilnic între orele 10:00 şi 20:00. Mai mult decât atât, există posibilitatea de a achiziţiona o ambarcaţiune chiar în cadrul spaţiului expoziţional, primind consiliere de la specialişti în domeniu. Atenţie, însă! Preţurile sunt destul de piperate, iar organizatorii spun că o astfel de investiţie ?necesită preocupare, timp şi investiţii în întreţinere?.

Galerie foto Ferretti 460. Vedeţi şi imagini din interiorul iahtului

Iahturile sunt văzute ca produse de lux, iar Ferretti 460 acaparează toată atenţia. Ferretti Group este liderul european pe filiera de producţie iahturi de lux, iar modelul 460 este cel mai spectaculos iaht expus în Piaţa Constituţiei. Preţul lui depăşeşte un milion de euro, însă Ferretti 460 este o vilă plutitoare, construită din fibră de sticlă multiaxială.



Cu o lungime totală de 14,34 metri şi o lăţime de 4,34 metri, ambarcaţiunea de peste 16 tone este propulsată de două motoare Volvo Penta D9 6L, cu o putere de 575 cai putere. Ferretti 460 atinge o viteză maximă de 33 noduri şi dispune de un rezervor de carburant de 1.440 litri.

La capitolul dotări interne aveţi cam tot ce vă puteţi dori. Maxim 12 persoane se pot afla simultan la bord, acestea fiind găzduite în trei cabine de dormit, fiecare cu baie proprie. Există şi un living - cu canapea, masă extensibilă, jaluzele de tip veneţian, televizor LCD, sistem de boxe Dolby Surround - şi, bineînţeles, o bucătărie complet dotată, cu aragaz, frigider şi cuptor cu microunde.



Există totuşi şi ambarcaţiuni la preţuri mai reduse, însă nu pentru locuit. Spre exemplu, Merry Fisher 625 Legend de la Jenneau costă aproape 18.000 de euro (fără TVA), dar are 6,4 metri în lungime şi 2,55 metri în lăţime. Modelele sunt însă numeroase şi variate, iar ele pot fi vizionate în cadrul expoziţiei. Accesul se face pe bază de invitaţie sau pe bază de bilet cu valoare fixă de 15 lei.



Program expoziţie:
7 - 11 mai, între orele 10:00 ? 20:00.
ATENŢIE: Vremea ploioasă nu afectează programul expoziţiei, însă afectează vizitarea unora dintre ambarcaţiuni.

Cornel Preda, Antena3.ro


Citiţi şi ŤIncendiar! Expoziţia Eros Show 2008 ? o lume fără prejudecăţiť

Citiţi şi ŤCERF 2008. Femei frumoase, alături de cele mai noi tehnologii IT&Cť

×
Subiecte în articol: Cornel Preda
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close