Antena 3 CNN Actualitate Românii au dat 100 de milioane de euro pe produse dietetice in 2007 (VIDEO)

Românii au dat 100 de milioane de euro pe produse dietetice in 2007 (VIDEO)

Românii au dat 100 de milioane de euro pe produse dietetice in 2007 <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Ian 2008   •   19:11

Românii au început să caute tot mai mult în rafturi produse care să îi ţină sănătoşi şi să nu le îngroaşe talia. Fie că le-a recomandat medicul, fie că e la modă. Românii au mâncat şi au slabit, iar treaba asta i-a costat anul trecut peste 100 de milioane de euro. Lactatele slabe nu sunt la fel de delicioase ca cele cremoase, dar medicul spune sunt bune. În special pentru domnişoare, doamne şi vîrstnici. O alimentaţie bazată pe grăsimi duce la creşterea colesterolului, hipertensiune şi obezitate, susţin medicii nutriţionişti.

În locul pâinii din făină de grîu, se caută acum cea din secară sau grîu expandat. E însă mai scumpă de cinci-şase ori. Producătorii de cereale nici măcar nu îşi caracterizează produsele ca dietetice. Ei spun doar că sunt sănătoase.

Tot scumpe sunt şi ciocolata, gemurile şi biscuiţii fără zahăr. Dar sunt produse căutate în special de diabetici.

Iar dulciurile, o spun şi medicii, energizează organismul. La fel ca batoanele pentru slăbit sau suplimentele nutritive, căutate în special primăvara şi toamna şi în special de doamne.

Fără a da datele exacte ale cîştigurilor de anul trecut, fabricanţii şi importatorii de produse ?light? recunosc că piaţa românească le-a adus profituri uriaşe.

Iar tendinţa românilor de a se îngriji tot mai mult le va asigura, spun ei, succes şi anul acesta.

ROMÂNII CONSUMĂ DIN CE ÎN CE MAI MULTE PRODUSE DIETETICE 

Observator

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close