Antena 3 CNN Actualitate Românii care-şi doreau energie curată mai au de aşteptat. Programul "Casa Verde" ia o pauză

Românii care-şi doreau energie curată mai au de aşteptat. Programul "Casa Verde" ia o pauză

Românii care-şi doreau energie curată mai au de aşteptat. Programul "Casa Verde" ia o pauză
Sursa foto: panou solar
15 Ian 2009   •   20:37

Programul ecologic Casa Verde se usucă văzând cu ochii. Românii care se pregateau să-şi ia generatoare solare sau eoliene subventionate mai au de aşteptat. Ministrul Mediului nu exclude chiar varianta anulării programului, pentru că nu sunt bani.
Joi, ministrul mediului trebuia să dea startul programului Casa verde, pentru a treia oară. Dar, surpriză! "Nu avem repartizarea banilor. Vă spun clar că din punctul meu de vedere nu a fost suficient de bine gândit acest plan", a declarat Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului.
În afară de bugetul neexistent, ministrul a criticat graba cu care a fost făcut regulamentul: "câţi producători de echipamente de energie eoliană, sau de panouri sunt în România? Cam câţi? Ce se va întâmpla cu banii? Temerea mea e că se vor duce în stocuri care stau pe cheiurile din Shanhai sau ştiu eu pe unde", a continuat Nemirschi.
În timp ce ministrul tot amână programul firmele stau şi murmură printre dinţi. Multe au adus echipamente moderne pentru cei care vor să se înscrie în program.
Observator

×
Subiecte în articol: anulat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close