Antena 3 CNN Actualitate Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în străinătate

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în străinătate

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în străinătate
07 Feb 2008   •   14:19

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în străinătate, iar Austria pare să fie prima lor opţiune. Este una dintre concluziile anului turistic 2007, prezentate astăzi chiar de preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Destinaţiile interne rămân destul de jos în topul preferinţelor românilor. Cu toate că nu au putut să ofere date exacte legate de situaţia turismului din România, reprezentanţii ANAT au declarat că în 2008 se aşteaptă la creşteri în privinţa vacanţelor petrecute de români în străinătate.

„Numarul turistilor intr-adevar a crescut. sunt evolutii bune in ceea ce priveste turismul business. Am sesizat o creştere fantastică numărului de români care au plecat în Austria în acest an. De asemenea, românii au descoperit Bulgaria, ca destinaţie de iarnă. Există şi destinaţii calde, precum Turcia sau Grecia, pe care romanii le-au luat în calcul, dar şi destinaţii mai îndepărtate, precum Egiptul şi Tunisia”, a declarat Dragoş Anastasiu, preşedinte ANAT.

Reprezentanţii ANAT susţin că în vara lui 2008 va creşte semnificativ şi numărul de chartere. „Preconizăm o creştere de 20-25% a charterelor şi a pachetelor turistice. Aşteptăm cam 100 de zboruri charter planificate, a spus Dragoş Anastasiu. În privinţa turismului din România, şeful ANAT spune că autorităţile mizează, cel puţin pentru moment, pe turismul rural.

Antena 3

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close