Antena 3 CNN Actualitate Românii se plâng că muncesc prea mult şi că zilele libere sunt prea puţine

Românii se plâng că muncesc prea mult şi că zilele libere sunt prea puţine

Românii se plâng că muncesc prea mult şi că zilele libere sunt prea puţine
29 Apr 2008   •   17:41

Prea multă muncă şi prea puţine zile libere - ăsta este unul dintre ofurile care îi macină pe români. Cel puţin acestea sunt concluziile unui sondaj, care arată că peste 77% dintre români consideră că cele 28 de zile libere acordate într -un an, potrivit legii, sunt insuficiente. Şi au dreptate să fie supăraţi. Spre exemplu, finlandezii stau acasă 44 de zile într-un an, iar francezii şi lituanienii - 40. Doar olandezii şi britanicii mai au doar câte 28 de zile libere.

Românii au mai fost întrebaţi şi cum percep ?vacanţa? de ziua Muncii, adică de 1 mai. 45% dintre respondenţi au spus că este un prilej de a merge în vacanţă la mare, la munte sau la iarbă verde, şi doar 10,8% dintre ei îl asociază cu sărbătoarea micilor şi a berii.

Românii sunt codaşi şi la capitolul sărbători legale. În 2007, portughezii şi ungurii au avut 18 sărbători legale, iar grecii, francezii sau nemţii câte 12. Românii sunt la coada clasamentului, cu 7 zile libere cu ocazia sărbătorilor. Sondajul realizat de eJobs a fost făcut pe un eşantion de peste 3.500 de români.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close