Antena 3 CNN Actualitate Românii sunt nemulţumiţi de sistemul sanitar, dar au încredere în medici

Românii sunt nemulţumiţi de sistemul sanitar, dar au încredere în medici

Românii sunt nemulţumiţi de sistemul sanitar, dar au încredere în medici
18 Feb 2008   •   08:51

Peste 80% dintre români sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de sistemul sanitar românesc. Totuşi, au încredere că medicii sunt foarte bine pregatiţi. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre români nu îşi fac prea multe probleme când vine vorba despre starea lor de sănătate. Peste 50% din subiecţi preferă să se trateze în sistemul privat de sănătate, iar peste 13% dintre români aleg să se îngrijească în străinătate. Sondajul, comandat de fundaţia Ana Aslan, mai relevă că aproximativ 67 la sută dintre tineri sunt nemulţumiţi de sistem, în timp dintre persoanele de peste 55 de ani 40% indică un grad mare de mulţumire.

Un procent covârşitor dintre cei chestionaţi, 80%, au răspuns că sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de dotarea cu aparatură medicală şi cu medicamente a unităţilor spitaliceşti, iar aproximativ 89% au criticat modul în care arată şi atmosfera din spitalele de stat româneşti.

O treime dintre subiecţi a fost o dată sau de 2 - 3 ori la medic în ultimul an, 64% dintre ei declarându-se satisfăcuţi şi 20% foarte satisfăcuţi de starea lor de sănătate. Astfel, 44% merg la controalele medicale periodice şi 40% abia după declanşarea unei boli.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close