Antena 3 CNN Actualitate Românul care a plecat în SUA ca să zboare pe Marte riscă să fie deportat în România

Românul care a plecat în SUA ca să zboare pe Marte riscă să fie deportat în România

Românul care a plecat în SUA ca să zboare pe Marte riscă să fie deportat în România
Sursa foto: foto: arhiva personala/ Dumitru Popescu
30 Mai 2018   •   19:47

Un român aflat peste hotare, stabilit de câţiva ani în Las Cruces din statul american New Mexico, susţine că este victima mai multor abuzuri făcute de autorităţile din acest stat.

Anul trecut, Dumitru Popescu (41 de ani), directorul general ARCA Space Corporation, a fost acuzat şi arestat timp de o lună pentru fraudă, fals în acte şi deturnare de fonduri. În urmă cu două săptămâni, mai exact pe 11 mai, după ce şi-a dovedit nevinovăţia, a fost achitat, scrie Adevărul.

Când credea că a scăpat, la nici o săptămână de la achitare, a aflat că între timp nu s-a renunţat la anularea vizei de afaceri, operaţiune care fusese făcută de către cei de la Imigrări pe perioada investigaţiilor.

Deşi a încercat să depună actele prin care să dovedească faptul că nu se mai face vinovat cu nimic şi prin urmare nu mai există obiectul pentru care s-a anulat viza, vineri, 18 mai, a fost ridicat şi dus într-o tabără de imigranţi din El Paso pentru deportare.

Colegii au creat o pagină web pentru strângere de fonduri pentru ca un avocat să-l scoată din centrul de procesare, iar românul să-şi vadă în continuare de afacerea pentru care a ajuns în State. 

„Oricine a urmărit această poveste ştie că Dumitru a trecut peste tot ce i s-a întâmplat pentru a-şi dovedi nevinovăţia şi, în ciuda acestui lucru, drepturile sale sunt abuzate în continuare în mod flagrant. Vă cerem să ne ajutaţi cu ce puteţi pentru a pune capăt acestei nedreptăţi şi a-l lăsa pe Dumitru să-şi continue activitatea în dezvoltarea aerospaţială”. ARCA Space Corporation (ARCA) este o companie cu sediul în Las Cruces (New Mexico), care dezvoltă lansatoare spaţiale comerciale.

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close