Antena 3 CNN Actualitate Romsilva se reorganizează pentru a atrage fonduri europene

Romsilva se reorganizează pentru a atrage fonduri europene

Romsilva se reorganizează pentru a atrage fonduri europene
13 Mai 2008   •   09:37

Romsilva, Regia Naţională a Pădurilor, se reorganizează. Motivul: atragerea de fonduri de la Uniunea Europeană. Vor fi înfiinţate 27 de unităţi cu personalitate juridică, în timp ce actualele direcţii silvice vor funcţiona fără personalitate juridică. Proiectul de reorganizare a Romsilva este structurat în două părţi: un centru de profit constituit din cele 41 de direcţii silvice, animalele de blană şi caii de rasă şi alt centru format din 27 de unităţi cu persoanlitate juridică fără patrimoniu, care va absorbi fonduri externe.

Conducerea Regia Naţională a Pădurilor susţine că, în cazul unui eşec al proiectului, se vor pierde 10 milioane de euro, fonduri destinate ariilor protejate.

În apropiere de Bucureşti, se va construi un hipodrom, pentru care a fost solicitat de la Agenţia Domeniilor Statului un teren de 100 de hectare.

Regia poartă discuţii pentru a transfera activităţile din sectorul cailor de rasă şi animalelor de blană.



Romsilva deţine un patromoniu ce depăşeşte 92 de milioane de lei, constituit prin însumarea bunurilor unităţilor din structura sa. Cifra de afaceri din 2007 s-a ridicat la 1 miliard de lei. Banii provin din valorificarea vânatului, a fructelor de pădure sau a păstrăvului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close