Antena 3 CNN Actualitate Scriitorul Romulus Rusan, soțul Anei Blandiana, a murit

Scriitorul Romulus Rusan, soțul Anei Blandiana, a murit

Scriitorul Romulus Rusan, soțul Anei Blandiana, a murit
09 Dec 2016   •   10:42

Scriitorul Romulus Rusan a murit. Potrivit unor surse apropiate familiei, citate de Agerpres, acesta a încetat din viaţă joi, la ora 18,45, la Spitalul Fundeni.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al scriitorului va fi depus sâmbătă la capela Cimitirului Bellu, urmând ca duminică să fie înmormântat.

Romulus Rusan a fost scriitor român, fondator al organizației neguvernamentale Alianța Civică. A fost, de asemenea, director în cadrul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței, conducând Centrul Internațional Pentru Studiul Comunismului.

Rusan a fost căsătorit cu scriitoarea Ana Blandiana.

Academicianul Eugen Simion a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Previziuni, realizată de Adrian Ursu și Nadina Câmpean, că este un moment greu pentru mediul cultural român.

“Mă gândesc și la Ana Blandiana, poetă pe care o cunosc și pe care tocmai am primit-o în Academia Română. Acum suferă o lovitură foarte cruntă. Romulus Rusan a fost un om de cultură, a debutat cu un roman și ulterior a publicat un volum de cărți, împreună cu Ana Blandiana. A avut un mare succes cu această carte referitoare la America. Nici eu nu am fost în America și mi-a plăcut foarte mult această carte. A notat o experiență. A continuat, după ce s-a întors în țară. După 1990, s-a consacrat unei activități politice și civice. I-am urmărit opera și acum, când trebuie să tragem linie, îmi dau seama că rămâne foarte mult în urma lui.”

“Am și o confesiune de făcut, era un om înalt, frumos și blând. Așa l-am perceput eu. De fiecare dată când am avut ocazia să vorbim mi-a plăcut bunătatea. Și cum se spune, bunătatea era o calitate a inteligenței artistice”, a explicat Eugen Simion.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close