Antena 3 CNN Actualitate "Roşia, Roşia vine revoluţia". Peste 500 de manifestanţi anti-Roşia Montană au blocat traficul în centrul Clujului

"Roşia, Roşia vine revoluţia". Peste 500 de manifestanţi anti-Roşia Montană au blocat traficul în centrul Clujului

 "Roşia, Roşia vine revoluţia". Peste 500 de manifestanţi anti-Roşia Montană au blocat traficul în centrul Clujului
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Noi 2013   •   19:16

Peste 500 de persoane protestează, duminică seară, la Cluj-Napoca, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, manifestanţii blocând traficul rutier în centrul oraşului şi scandând "Jos Guvernul" şi "Roşia, Roşia vine revoluţia", informează Mediafax.
   
Protestatarii s-au adunat în jurul orei 16.30, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum "Vrem dezvoltare durabilă în Roşia Montană", "Aurul în Canada, şpaga în Bucureşti, cianura în Ardeal", "Vă rugăm să ne scuzaţi, ne simţim supravegheaţi".
   
De asemenea, unul dintre protestatari a adus o roşie gonflabilă de aproximativ doi metri înălţime, pe care a pus-o în mijlocul pieţei.
   
Oamenii au scandat "Uniţi salvăm Roţia Montană", "Peste tot Poliţie, nicăieri Justiţie", "Vrem omenie, nu Jandarmerie".
   
Manifestanţii adunaţi în Piaţa Unirii au scandat şi faţă de şeful Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, Sorinel Budişan, pe care îl consideră vinovat de incidentele de la protestul de săptămâna trecută - "Ponta are un pulan, colonelul Budişan".
   
Unul dintre protestatari, Cornel Vâlcu, a criticat incidentele de săptămâna trecută dintre manifestanţi şi jandarmi, susţinând că a fost vorba "despre o acţiune de reprimare a unor oameni care îşi spun opinia în stradă".
   
Ulterior, manifestanţii au plecat în marş pe străzile din centrul oraşului, blocând traficul pe Bulevardul Eroilor, apoi pe Calea Dorobanţilor şi scandând "Solidaritate", "Jos Guvernul", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", Roşia, Roşia vine revoluţia".
   
Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.
   
Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre dezbatere.
   
Proiectul este în prezent la Comisia parlamentară specială, care este aşteptată să dea un vot pe proiectul Guvernului. Deputaţii şi senatorii au decis, în 22 octombrie, prelungirea până pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de către Comisia parlamentară Roşia Montană.
   

×
Subiecte în articol: Cluj
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close