Antena 3 CNN Actualitate Rulmentul. Aproape 2.000 de disponibilizaţi

Rulmentul. Aproape 2.000 de disponibilizaţi

Rulmentul. Aproape 2.000 de disponibilizaţi
27 Mar 2007   •   20:47

Primii 1.900 de salariaţi, din cei 2.240 ai SC Rulmentul SA, vor fi disponibilizaţi începând de miercuri, ca urmare a lichidării voluntare a uzinei. Adunarea Generală a Acţionarilor din 6 martie a hotărât ca disponibilizarea întregului personal al societăţii să se facă doar în două etape, deşi conducerea societăţii stabilise la sfârşitul lunii februarie ca, în prima etapă, să fie disponibilizaţi 1.700 de salariaţi.

Liderul de sindicat Gabriel Dachim a declarat că va rămâne în uzină doar personalul care asigură paza, angajaţii de la Centrul de calcul, Serviciul Personal, compartimentele Desfacere, Contabilitate, Arhivă. ?Noi nu am prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă salarii compensatorii ca la Tractorul, pentru că nu ne-am gândit niciodată că uzina va fi lichidată. Dar fonduri pentru lichidarea celor care pleacă în prima etapă există?, a spus Dachim.

În schimb, la Tractorul, de unde vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul lunii martie 1.800 din cei 1.924 de salariaţi, ca urmare a lichidării voluntare a societăţii, nu există bani pentru plata salariilor restante, dar nici pentru salariile compensatorii prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Conducerea societăţii caută în aceste zile, împreună cu administratorul unic numit de AVAS, Gheorghe Paşca, fonduri necesare plăţii salariilor restante, lichidarea lunii februarie şi avansul lunii martie.

Rompres

×
Parteneri
Șoferii români care pot rămâne fără permis pe o perioadă de 10 ani
x close