Antena 3 CNN Actualitate Rupere de nori la Galaţi. Peste 100 de case inundate (VIDEO)

Rupere de nori la Galaţi. Peste 100 de case inundate (VIDEO)

Rupere de nori la Galaţi. Peste 100 de case inundate <font color=red>(VIDEO)</font>
03 Mai 2008   •   12:19

Locuitorii din nordul judeţului Galaţi au fost afectaţi de o rupere de nori. În zeci de gospodării viiturile au făcut prăpăd şi cateva sute de localnici au fost evacuaţi. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, încearcă să îi ajute pe oameni să scoată apa din case şi să cureţe drumurile de noroaie. În judeţul Galaţi a plouat vineri toată ziua. Cinci comune au fost afectate, peste o sută de case fiind inundate. Unele case au şi structura de rezistenţă afectată aşa că mai multe familii au fost evacuate.

Militarii Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Galaţi încearcă să-i ajute pe localnici, însă deplasarea în zonă se face cu dificulate. Mai multe drumuri judeţene şi comunale au fost inundate şi au devenit impracticabile. Pompierii acţionează pentru scoaterea apei şi a mâlului din case, precum şi pentru degajarea drumurilor blocate de aluviuni.

A fost nevoie de doar câteva minute de ploaie torenţială pentru ca peste 100 de gospodării din comuna Brăhăşeşti să fie inundate. Nu există victime, iar oamenii afectaţi au plecat la rude. Oamenii sunt nemulţumiţi că autorităţile locale n-au luat nici o măsură de la inundaţiile de anul trecut.

În zonă s-au deplasat două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au încercat să scoată apa din casele afectate noaptea trecută, cu două motopompe. În plus, o porţiune din drumul judeţean ce face legătura între localităţile Gohor şi Berheci a fost erodată. Pompierii au intervenit, însă, pentru eliberarea drumului, iar acum se poate circula pe un singur sens.

?S-au pus în aplicare şi primele demersuri pentru alocarea de la Rezervele Statului a unor alimente şi apă minerală pentru populaţia afectată din Brăhăşeşti. Primul transport de apă minerală a ajuns deja la locuitori, iar alimentele vor ajunge în cel mai scurt timp. Este vorba despre zahăr, ulei, conserve din carne şi lapte praf?, a declarat Victor Paul Dobre, secretar de stat MIRA.



Ploile abundente au făcut probleme şi în Argeş, Vaslui şi Botoşani. Pe Autostrada Soarelui s-a circulat cu dificultate din cauza ploii torenţiale. Şi pe DN1, în dreptul localităţii Ciolpani, şoferii au fost nevoiţi să limiteze viteza tot din cauza unei ploi puternice.

Problemele legate de vreme nu s-au terminat. Meteorologii spun că, în acest weekend, ploile vor continua în cea mai mare parte a ţării. Peste 50 de case au fost inundate vineri după-amiază la Negreşti, în judeţul Vaslui, după o ploaie torenţială care n-a durat decât 20 de minute.

În unele gospodării, apa a ajuns până la un metru. Primarul oraşului Negreşti a convocat comandamentul local pentru situaţii de urgenţă. Tot din cauza ploilor, trei localităţi din judeţul Argeş au rămas fără curent electric. A plouat torenţial mai bine de două ore.

În judeţul Suceava, un pârâu a ieşit din matcă la Milişăuţi. A plouat din nou în zonă, după ce şi joi o ploaie torenţială a inundat mai multe case. Cei care au imagini cu efectele fenomenelor meteo din această perioadă, le pot trimite pe adresa [email protected].

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close