Antena 3 CNN Actualitate Rusia. Serbarea Haloweenului este interzisă în şcoli

Rusia. Serbarea Haloweenului este interzisă în şcoli

Rusia. Serbarea Haloweenului este interzisă în şcoli
31 Oct 2007   •   11:37

Ministerul Educaţiei din Rusia a decis să interzică orice eveniment legat de sărbătoarea Haloweenului în şcoli. Un reprezentant al ministerului, Alexander Gavrilov a declarat că această hotărâre se menţine din 2003, iar motivaţia este legată de faptul că această sărbătoare promovează cultul morţii, personificarea morţii şi a forţelor răului, fiind în contradicţie cu natura instituţiilor de învăţământ. Gavrilov a precizat că Haloweenul ?tulbură mintea şi afectează sănătatea spirituală şi morală a elevilor?, concluziile sale fiind împărtăşite de o serie de psihiatri consultaţi pe această temă.

În seara de 31 octombrie se celebrează, în diferite ţări ale lumii, ?Sărbătoarea vrăjitoarelor? sau ?Halloween?. Istoria şi obiceiurile legate de această sărbătoare sunt pline de culoare, originea manifestării fiind druidică. Legenda spune că, în această zi, sufletul celor decedaţi în anul precedent se întoarce în căutarea unor trupuri vii, pe care să le ia în stăpânire în anul următor.

Oamenii de rând, îmbrăcaţi în costume făcute din piei şi oase de animale, oficiau ritualuri magice, constând în dansuri şi incantaţii.

Celebrarea Halloween-ului însemna pentru omul medieval cultul vrăjitoresc devotat colaborării cu Satan.

În sărbătoarea modernă a Halloween-ului se reflectă şi influenţe ale festivităţilor romane, celebrate în onoarea zeiţelor fructelor, când oamenii aduceau ofrandă, în special mere şi nuci, pentru Divinitate.

În 835, Biserica Romano-Catolică a transformat ziua de 1 noiembrie într-o sărbătoare creştină. Aceasta zi era numită ?The Day of All Hallows?, adică ?Ziua Tuturor Sfinţilor?.

Peste decenii, Biserica a stabilit o sărbătoare şi la 2 noiembrie, numită ?Ziua Tuturor Sufletelor?, destinată comemorării morţilor.

Această zi era sărbătorită cu numeroase focuri şi parade, la care oamenii participau îmbrăcaţi în îngeri, sfinţi sau diavoli.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close