Antena 3 CNN Actualitate S-a semnat memorandumul de organizare a summit-ului NATO la Bucureşti

S-a semnat memorandumul de organizare a summit-ului NATO la Bucureşti

S-a semnat memorandumul de organizare a summit-ului NATO la Bucureşti
21 Sep 2007   •   08:18

Memorandumul privind organizarea Summit-ului NATO la Bucureşti, în aprilie 2008, a fost semnat. Din partea României, documentul poartă semnătura subsecretarului de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Victor Micula, iar din partea Consiliului Nord Atlantic de secretarul acestuia, Berndt Goetze. La summitul de anul viitor vor participa, pe lângă cele 26 de state membre ale Alianţei, şi cele 23 de ţări care fac parte din Parteneriatul pentru Pace.

?Sarcina noastră este să pregătim acest eveniment?, a declarat Berndt Goetze, precizând că una dintre cele mai mari provocări va fi impactul asupra traficului. ?Vă cerem scuze pentru problemele care vor apărea în trafic, dar dumneavoastră aţi supravieţuit Francofoniei, aşa că nu va fi foarte greu, sperăm, nici acum?. Secretarul Consiliului Nord-Atlantic a precizat că există un plan cu serviciile de securitate, astfel încât să existe anumite culoare pentru participanţii la summit. Cu toate astea, ?nu vreau să minimalzez impactul asupra traficului?, a precizat Goetze

La Bucureşti sunt aşteptaţi anul viitor aproape 3.000 de înalţi delegaţi şi 3.500 de jurnalişti. Peste 7.000 de militari, forţe de securitate şi de poliţie vor fi implicate în organizarea evenimentului.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close