Antena 3 CNN Actualitate Sala polivalentă a UMFST din Târgu Mureș a fost transformată în doar 10 zile în spital COVID-19

Sala polivalentă a UMFST din Târgu Mureș a fost transformată în doar 10 zile în spital COVID-19

Sala polivalentă a UMFST din Târgu Mureș a fost transformată în doar 10 zile în spital pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19.

Sala polivalentă a UMFST din Târgu Mureș a fost transformată în doar 10 zile în spital COVID-19
29 Apr 2020   •   22:44

Pentru acest scop, Consiliul Judeţean Mureş a alocat 1.031.000 lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Decizia ca spitalul modular să fie amenajat în Sala Polivalentă al UMFST Târgu-Mureş a fost luată la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş.

Spitalul modular de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş are 90 de paturi unde vor fi trataţi pacienţi confirmaţi COVID-19 cu o forme uşoare şi medii, precum şi cei infectaţi care sunt asimptomatici.

Informația a fost prezentată la Sinteza Zilei de Mihai Gâdea.

"De la mometul apariției ideei și până a fost predat acest obiectiv au trecut 10 zile. Eu nu cred că este o minune, cred că boala, ca și sănătatea, de altfel, nu are naționalitate. Aproape emblematic și reprezentantiv pentru Târgu Mureș este acest proiect în care s-a demonstrat faptul că forțele politice, cele administrative locale, indiferent de orientările existente, au fost sinergice în acest moment", a spus rectorul UMFST, prof.dr. Leonard Azamfirei.

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close