Antena 3 CNN Actualitate Salarii modeste, averi fabuloase. A.N.I. va investiga câştigurile preşedintelui ANRE, Gergely Olosz

Salarii modeste, averi fabuloase. A.N.I. va investiga câştigurile preşedintelui ANRE, Gergely Olosz

Salarii modeste, averi fabuloase. A.N.I. va investiga câştigurile preşedintelui ANRE, Gergely Olosz
11 Oct 2008   •   09:47

Continuă scandalul pe tema veniturilor şefilor de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energetic. Agenţia Naţională pentru Integritate a anunţat că va investiga câştigurile preşedintelui ANRE, Gergely Olosz. Între timp, mai mulţi şefi din ANRE şi-au publicat declaraţiile de avere. Deşi salariile par modeste, averile acumulate sunt impresionante. Mai mulţi directori din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energetic au încercat să dezmintă informaţiile privind câştigurile fabuloase care au apărut în presă.
Ei şi-au făcut publice declaraţiile de avere pe siteul instituţiei. Salariile sunt modeste, dar averile strânse sunt demne de invidiat - case, terenuri, bijuterii, spaţii comerciale, conturi bancare, acţiuni la cele mai mari companii. Unul dintre directorii generali din ANRE, Zoltan Nagy Bege este deţinătorul unei averi impresionante. Este administrator la firma Centrade Global Consulting şi acţionar în multe societăţi, printre care Transelectrica şi Transgaz, pe care, teoretic, Autoritatea le controlează.
Sorin Bulagea, un alt membru din conducerea Autorităţii deţine cinci terenuri în zona Braşovului şi acţiuni în valoare de zeci de mii de euro. În plus, în ciuda faptului că este obligat să controleze firmele de distribuţie a gazelor naturale, Bulagea deţine 269 de acţiuni la Gaz de France, în valoare de aproximativ 10.000 de euro. Carmen Filipescu. Este unul dintre vicepreşedinţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energetic. Aceasta deţine mai multe terenuri, două case, un apartament, bijuterii în valoare 80.000 de lei şi un cont consistent în bancă.
Maria Manicuţă, director general în cadrul ANRE, are mai multe terenuri şi locuinţe. Aceasta a preferat însă să-şi plaseze banii în bănci. Manicuţă are conturi la şase instituţii. În schimb, Nicolae Opriş vicepreşedinte ANRE pare cel mai sărac. În urmă cu cinci ani şi-a cumpărat prin credit un apartament de 110 metri pătraţi în Capitală, iar doi ani mai târziu o maşină în leasing. Cu toate acestea, Opriş nu are în acest moment nici o datorie.
Aşa cum era şi firesc, preşedintele ANRE, Gergely Olosz, este şi cel mai bogat om din instituţie. Acesta are două apartamente în Ungaria, la Budapesta şi la Peci, două spaţii comerciale la Sfântu Gheorghe şi trei case de locuit, în Covasna şi Sfântu Gheorghe. Se adaugă 5 terenuri în intravilan, însumând aproape 8.000 de metri pătraţi, plus 39 de hectare de teren agricol.
Şi premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut lui şefului cancelariei sale, Dorin Marian, să facă o analiză a veniturilor şefilor din agenţiile guvernamentale. Ancheta ar trebui să fie gata până marţi.
Declaraţie avere Zoltan Nagy Bege(pdf)
Declaraţie avere Sorin Bulagea(pdf)
Declaraţie avere Carmen Filipescu(pdf)

Declaraţie avere Maria Manicuţă(pdf)
Declaraţie avere Nicolae Opriş(pdf)
Declaraţie avere Gergely Olosz(pdf)
Antena 3

×
Subiecte în articol: declaratie de avere
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close