Salariile bugetarilor cresc cu 8% de la 1 iunie. Guvernul a aprobat şi returnarea CASS-ului reţinut ilegal pensionarilor

de S.T.    |    16 Mai 2012   •   14:20
Salariile bugetarilor cresc cu 8% de la 1 iunie. Guvernul a aprobat şi returnarea CASS-ului reţinut ilegal pensionarilor Foto: arhivafoto.ro

Guvernul a aprobat majorarea salariilor bugetarilor cu 8% de la 1 iunie.  A  doua tranşă de majorare , de 7, 4%, va fi acordată în luna decembrie.

Impactul financiar al măsurilor de creştere salarială, pentru anul 2012, este de 858,5 milioane de lei.

Executivul a aprobat şi returnarea CASS-ului reţinut ilegal pensionarilor. Sumele oprite ilegal pensionarilor din contribuţii de sănătate vor fi restituite în tranşe lunare, prin diminuarea veniturilor bugetului Fondului de asigurări sociale de sănătate.

Ordonanţa de urgenţă prezentată în şedinţa de miercuri a Guvernului prevede că sumele reţinute de la data de 1 ianuarie 2011 până la data de 30 aprilie 2012, reprezentând diferenţa dintre pensiile nete rezultate prin aplicarea procentului de contribuţie de asigurări sociale de sănătate asupra întregului cuantum al pensiei şi pensiile nete rezultate prin aplicarea procentului de contribuţie de asigurări sociale de sănătate asupra părţii din pensie care depăşeşte nivelul de 740 lei, se restituie în tranşe.

Pensionarii vor primi sumele restituite din reţinerea CASS împreună cu drepturile de pensii aferente fiecărei luni.Premierul Victor Ponta declara la sfârşitul săptămânii trecute că Guvernul nu va renunţa la a mai efectua a doua etapă de majorare a salariilor în sectorul bugetar nici dacă situaţia economică se va înrăutăţi în semestrul II al anului, ci va tăia în acest caz din cheltuieli la alte capitole.


Parteneri
x close