Antena 3 CNN Actualitate Salariile profesorilor universitari, mai mari cu 74%

Salariile profesorilor universitari, mai mari cu 74%

Salariile profesorilor universitari, mai mari cu 74%
09 Apr 2008   •   08:47

Salariile profesorilor universitar ar putea fi majorate cu 74%, în timp ce remuneraţiile cadrelor didactice din sistemul preuniversitar ar putea creşte cu 54 de procente. Senatul a votat, marţi, o lege prin care veniturile profesorilor ar urma să fie mărite, retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2008. Totuşi, pentru a intra în vigoare, actul normativ va trebui să primească şi votul Camerei Deputaţilor.

Proiectul legislativ a fost iniţiat de PSD şi susţinut de Partidul Conservator. Actul normativ a fost votat în Senat cu 35 de voturi "pentru", 24 "împotrivă" şi o abţinere.

Cei care nu au susţinut propunerea a fost Guvernul, avertizând că aplicarea unui coeficient de multiplicare de la 250 de lei la 400 de lei va duce la creşteri salariale foarte mari, care vor afecta bugetul de stat.

Executivul e de părere că actul normativ iniţiat de PSD va conduce la pierderi de 4.525 miloane lei de la bugetul de stat. Circa 170 milioane lei se vor duce la cadrele didactice şi personalul auxiliar, în timp ce, aproape 650 de milioane de lei, la profesorii universitari şi 3.700 milioane de lei, la cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. Forul decizional este Camera Deputaţilor.

SALARIILE PROFESORILOR UNIVERSITARI AR PUTEA CREŞTE CU 74% :

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close