Antena 3 CNN Actualitate Salariul pe care îl câștigă un shaormar. Banii sunt mai mulți decât ai unui profesor

Salariul pe care îl câștigă un shaormar. Banii sunt mai mulți decât ai unui profesor

Orașele din țară sunt pline de shaormerii, iar personalul este destul de greu de găsit. De aceea, angajatorii vin cu oferte atractive pentru cei care vor să-și găsească un loc de muncă în acest domeniu.

Salariul pe care îl câștigă un shaormar. Banii sunt mai mulți decât ai unui profesor
Sursa foto: Tolgaildun / Getty Images
de Georgiana Adam    |    30 Noi 2023   •   12:55

În ultima vreme, meseria de shaormar este din ce în ce mai căutată. Nu este de mirare, pentru că multe persoane preferă să nu mai gătească și să economisească timp, astfel că aleg mâncarea de la fast-food, iar patronii au nevoie mereu de forță de muncă.

O mare parte din meritele pentru gustul său îi revin celui care o prepară, de aici și salariul uriaș pe care îl câștigă lunar un shaormar.

Citește și: Salariul minim ar putea să scadă de la 1 ianuarie 2024, după ce abia a crescut în octombrie. Peste 1,5 milioane de angajați români vor fi afectaţi

Cât câștigă un shaormar

Programul de lucru al unui shaormar nu este deloc ușor. Temperaturile ridicate din interiorul restaurantului, numărul mare de clienți sau orele de muncă peste program reprezintă câteva dintre minusurile meseriei. 

De aceea, salariul e pe măsură. Potrivit unui anunț postat pe un site de specialitate, salariul oferit este între 4.500 și 6.000 de lei, cel mai probabil în funcție de experiență.

La acesta se mai adaugă și bacșișul, care ajunge chiar și la 100 de lei pe zi.

În București, un shaormar este angajat cu contract de muncă și, pentru că are un program solicitant, i se oferă și o masă pe zi, notează Gândul.

×
Subiecte în articol: salariu shaormar
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close