Antena 3 CNN Actualitate Salariul minim pe economie va fi între 400 şi 450 de lei

Salariul minim pe economie va fi între 400 şi 450 de lei

Salariul minim pe economie va fi între 400 şi 450 de lei
05 Noi 2007   •   15:45

Sindicaliştii nu au ajuns la un acord cu Guvernul pentru salariul minim pe economie. Aceştia au discutat luni cu reprezentanţii ministerelor de finanţe şi muncii, dar o decizie va fi luată abia miercuri, după şedinţa Executivului. S-a căzut însă de acord ca salariul minim pentru 2008 să fie între 400 şi 450 de lei. Sindicaliştii au discutat despre salariul minim şi reducerea contribuţiei pentru asigurările sociale. Confederaţiile nu sunt de acord cu suma de 450 de lei, propusă prin proiectul de buget, şi au verut majorarea salariului minim la 540 de lei.

După două ore de discuţii, ministrul economiei, Varujan Vosganian s-a ferit să spună ce concesii va face Guvernul sindicatelor. A declarat că este convins că se va găsi o soluţie care să-i determine pe sindicalişti să anuleze orice acţiuni de protest.

Potrivit ministrului municii, Paul Păcurariu, majorarea salariului minim depinde cel mai mult de poziţia patronatelor şi mai puţin de cea a Guvernului.

Dacă nici miercuri nu se va ajunge la un acord asupra cuantumului salariului minim, reprezentanţii angajaţilor au anunţat declanşarea acţiunilor de protest.

Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close