Antena 3 CNN Actualitate Salvamontiştii avertizează: risc de avalanşe în Făgăraş, Bucegi şi Postăvaru

Salvamontiştii avertizează: risc de avalanşe în Făgăraş, Bucegi şi Postăvaru

Salvamontiştii avertizează: risc de avalanşe în Făgăraş, Bucegi şi Postăvaru
08 Mar 2008   •   14:39

Salvamontiştii avertizează că până sâmbătă, la ora 20.00, există riscul producerii unor avalanşe în munţii Făgăraş, Bucegi şi Postăvaru, Turiştii sunt sfătuiţi să nu facă drumeţii în aceste zone. Cel mai mare risc de dislocare a straturilor de zăpada se înregistrează în munţii Făgăraş, unde un bărbat care intenţiona să coboare din zona Bâlea Lac spre Bâlea Cascadă a fost chiar surprins de o avalanşă. Mai multe echipe de salvamontişti au plecat în căutarea lui.

Turistul a fost găsit de salvamontişti după aproape patru ore. Bărbatul se află în şoc hipotermic însă nu este rănit. Tânărul de 25 de ani, a fost îngropat în zăpadă până la brâu, dar a reuşit să sune de pe telefonul mobil pentru a cere ajutorul salvamontiştilor.

Din pricina vântului, care bate cu viteze de peste 70 km/h, telecabina care face legătura cu cabana Bâlea Lac a fost oprită sâmbătă. Concursul de snowboard ce urma să se desfăşoare în zonă a fost amânat, iar organizatorii caută soluţii pentru a desfăşura competiţia la Bâlea Cascadă. La competiţie au sosit sportivi din întreaga ţară, dar şi din Austria şi Olanda.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close