Antena 3 CNN Actualitate Salvamontiştii i-au recuperat pe turiştii căzuţi în prăpastia din munţii Bucegi

Salvamontiştii i-au recuperat pe turiştii căzuţi în prăpastia din munţii Bucegi

Salvamontiştii i-au recuperat pe turiştii căzuţi în prăpastia din munţii Bucegi
13 Iul 2008   •   09:32

Salvamontiştii din Buşteni au reuşit să-i salveze pe cei doi turişti care au căzut sâmbătă noapte într-o prăpastie din apropierea masivului Bucşoiu. Starea tinerilor este bună. Bărbatul şi femeia în vârstă de 29 respectiv 30 de ani au au căzut de la aproximativ 100 de metri într-o râpă, unde au stat câteva ore până la sosirea echipelor de intervenţie. Cei doi au alunecat pe o porţiune cu zăpadă, şi, în cădere, s-au lovit cu capul de stânci. De asemenea, turiştii sunt răniţi în zona membrelor superioare şi inferioare.

Tinerii sunt conştienţi şi într-o stare bună, potrivit declaraţiilor salvamontiştilor care au participat la operaţiunea de salvare citaţi de Mediafax. Cei doi vor fi transportaţi, prin intermediul telecabinei, de la Vârful Omu în staţiunea Buşteni.

În acelaşi timp, salvamontiştii vor încerca să ia legătura cu Dispeceratul Naţional Salvamont sau cu serviciul SMURD, pentru a cere un elicopter în vederea transportării la spital a turiştilor răniţi.

Update: Un elicopter SMURD i-a preluat pe cei doi turişti duminică după-amiază, aceştia fiind transportaţi la o unitate medicală din Târgu Mureş.



Tot în masivul Bucegi, dar în zona Prepeleac, o turistă a murit, duminică, după ce a căzut într-o prăpastie adâncă de peste 70 de metri, în timpul unei drumeţii pe care o efectua împreună cu soţul său.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close