Antena 3 CNN Actualitate Sâmbătă a început partida de vânătoare, organizată de Ion Ţiriac la Balc

Sâmbătă a început partida de vânătoare, organizată de Ion Ţiriac la Balc

Sâmbătă a început partida de vânătoare, organizată de Ion Ţiriac la Balc
Sursa foto: Vanatoare mistreti
17 Ian 2009   •   14:24

25 de invitaţi dintre bogaţii lumii, 50 de gonaci şi 30 de vânători profesionişti, plus şapte căruţe. Aşa arată în cifre vânătoarea de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac. Pe domeniul acestuia de la Balc, agitaţia a început de la primele ore ale dimineţii. Gonacii, cărăuşii şi vânătorii, veniţi din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Bihor vor participa, până duminică, la trei partide de vanatoare organizate pentru invitaţii de marcă ai omului de afaceri.
Vânătoarea propriu-zisa a inceput in jurul orei 11.00, când invitaţii lui Ion Ţiriac au intrat in foişoare. Între timp, două tiruri frigorifice au ajuns la domeniu, pentru a transporta vânatul spre casele de copii si azilele de batrâni. Cele mai frumoase exemplare vor fi păstrate însă pentru tabloul de vanatoare de duminică, atunci când mistreţii vor fi aşezaţi în piramidă.
Există şi localnici nemulţumiţi de partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac, pentru că, spun ei, animalele ies de pe domeniu şi le distrug culturile. Gavril Bozga are 75 de ani şi spune că a făcut reclamaţii în acest sens la primaria comunei Balc, impreuna cu alti localnici. În urma anchetei, comisia a ajuns la concluzia că bătrânul e de vină pentru distrugerea în proporţie de 40% a culturii proprii, pentru că nu a pus pază.
Printre cei aflaţi la vânătoarea anuală de pe domeniul Balc se află importanţi oameni de afaceri, şi personalităţi din ţară şi din străinătate. Mistreţii din Balc sunt crescuţi şi îngrăşaţi special pentru partidele de vânătoare care au loc în fiecare an în luna ianuarie. Omul de afaceri Ion Ţiriac plateşte anual o taxă de 90.000 de lei pentru a folosi fondul de vânătoare de 13.000 de hectare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close